Moskovski autodrom je jedno od najnovijih borilišta u WTCC kalendaru. Lokalni proizvođač LADA, uz podršku Rosnjefta, jača iz trke u trku, a četvrta poseta WTCC karavana Rusiji biće velika prilika da pred svojim navijačima potvrde kvalitet.
Dizajn staze, naročito pretposlednjeg pravca, pruža priliku takmičarima za dramatične borbe i preticanja.
Inauguracionu trku u Moskvi, 2013. godine, Rob Haf je opisao kao „najbolju ikada“. Sa osvojene dve od mogućih šest titula i uz rekordni kvalifikacioni krug, vozač Sitroena Ivan Miler je „gospodar“ autodroma pored Moskve. Godinu dana nakon prve trke i dvostrukog trijumfa Milera, na istom mestu, Ma King Hua postao je prvi Kinez koji je upisao pobedu na trkama svetskih FIA šampionata.
WTCR
WTCR vikend u Nemačkoj
10/05/2018 AT 07:51
Pre godinu dana, Ivan Miler (Sitroen) i Tiago Monteiro (Honda) upisali su pobede, a dramatično takmičenje, održano po idealnim uslovima, obeležila je LADA, nakon što je Rob Haf u drugoj trci došao do prvog podijuma, čime se pobrinuo za slavlje brojnih domaćih navijača.
Takmičenjem u Moskvi završava se prva polovina sezone, koju je obeležio aktuelni šampion Hose-Maria Lopes, vozač Sitroena osvojio je pet trofeja na deset trka i suvereno vlada u poretku vozača. Argentinski as je izjavio da mu autodrom u Moskvi nije među omiljenima, ali da više nema potrebu da vozi rizično, jer su sada njegovi konkurenti pod velikim pritiskom.
Šesti vikend ovogodišnjeg Svetskog šampionata turing automobila na programu je 11. i 12. juna, u subotu će se voziti kvalifikacije od 13 časova (direktno na Eurosportu 2), dok su uvodna i glavna trka na programu u nedelju, od 11 časova (Eurosport1).
WTCR
Završena je VTCC sezona
04/12/2017 AT 06:52
WTCR
Finalni VTCC vikend na Losail stazi u Dohi
01/12/2017 AT 11:14