Karavan Svetskog šampionata turing automobila odlazi na Daleki istok, gde će se u septembru održati takmičenja u Japanu i Kini.
“Tvin ring Motegi”, 145 kilometara severno od Tokija, po drugi put biće domaćin VTCC takmičenja, nakon četiri uspešne sezone na Suzuki i tri na Okajami.
Trkački vikend 3. i 4. septembra biće poslednji test Motegija pre Moto GP takmičenja koje je zakazano za oktobar.
WTCR
WTCR vikend u Nemačkoj
10/05/2018 AT 07:51
Stazu odlikuju dugački pravci, nakon kojih slede iscrpljujuća kočenja pre oštrih krivina.
Pre godinu dana, Tiago Monteiro je upisao drugu pobedu u Japanu za Hondu, na stazi koju je napravio čuveni proizvođač automobila i motora, dok je na drugoj trci slavio Norbert Mihelis.
Dve nedelje posle takmičenja u Japanu, VTCC timovi nastupiće u Šangaju, na stazi koja je nastala nakon samo godinu i po dana građevinskih radova na mestu nekadašnje močvare.
Tokom proteklih 12 godina, na stazi u Šangaju, održana su takmičenja u svim auto-moto kategorijama, a od 2012. godine VTCC svake godine dolazi na borilište koje je poznato i po izvanrednoj publici, jer domaći ljubitelji auto trka po pravilu ispune kapacitete stadiona.
Borilište u Šangaju ostaće zauvek upisano u istoriji VTCC-a, jer je pre dve godine Mehdi Benani postao prvi vozač arapskog porekla koji je osvojio najviši stepenik podijuma.
WTCR
Završena je VTCC sezona
04/12/2017 AT 06:52
WTCR
Finalni VTCC vikend na Losail stazi u Dohi
01/12/2017 AT 11:14