FIA WTCC

Vikend Honde u Argentini

Vikend Honde u Argentini
By Eurosport

The 17/07/2017 at 08:31Updated The 17/07/2017 at 08:32

Ekipa Honde upisala je dve pobede na 6. trci WTCC šampionata u Argentini, čime je japanski proizvođač preuzeo lidersku poziciju.

Dvostrukom pobedom na glavnoj trci u Argentini, Hondini vozači su prvi put ove godine preuzeli vođstvo u poretku konstruktora.

Norbert Mihelis završio je trku ispred Tijaga Monteira, a taj rezultat im je omogućio još jedan gumi defekt koji je imao Niki Katsburg.

Na startu se bliska borba vodili između Čiltona, Gerijerija i Benanija. Britanca je na travu pogurago Argentinac, ali to nije rezultiralo kaznom.

Gerijeri je izgubio nekoliko mesta, ali ih je lako i vratio, a najzanimljiviji duel vodio je sa zemljakom Nestorom Đirolamijem.

Kako je vozač Polstar Cijan rejsinga imao problem sa menjačem i elektronikom koji nije rešen između dve trke, Kamposov pulen je taj duel lako dobio.

Trka je zatim ušla u monotonu fazu, dok u osmom krugu nije pukla guma na “volvou S60” Nikija Katsburga.

To je širom otvorilo vrata Mihelisu i Monteiru, koji nisu previše forsirali, ali su ipak lako ostali ispred Teda Bjerka koji je kompletirao podijum.

Gerijeri je zadržao odlično četvrto mesto ispred Benanija i Đirolamija, a bodove su uzeli još i Čilton, Erlaher, Haf i Koronel.

Zanimljivo je da se više od pola trke Haf mučio da pretekne Erlahera, ali je taj duel u svoju korist završio mladi Francuz.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Monteiro ispred Bjerka, s tim što je uvećao prednost na 12 bodova, a na treće mesto je izbio Mihelis koji je smanjio prednost timskog kolege na 29 poena.

U poretku privatnika, posle argentinske runde, došlo je do zanimljive situacije da Haf, Čilton i Benani sada imaju isti broj poena 87.