ISU Gran pri u umetničkom klizanju je takmičenje pozivnog tipa, u organizaciji Internacionalne klizačke unije, koje se na tri kontinenta održava svake godine, još od 1995.
Pravo učešća imaju klizači stariji od 14 godina, koji su na određenim internacionalnim takmičenjima osvojili potreban broj ukupnih ili tehničkih poena.
Discipline u kojima će se tokom naredna tri meseca nadmetati učesnici Gran prija su: muškarci i žene pojedinačno, parovi i ples na ledu.
Umetničko Klizanje
ISU Svetsko prvenstvo u umetničkom klizanju 2019
18/03/2019 AT 08:31
Nakon posete Americi, serija takmičenja u umetničkom klizanju nastavlja se sledećeg vikenda u Kanadi (28.10 - 30.10.2016.), uz direktan prenos na Eurosportu.
Najveća vest je svakako povratak olimpijskih i svetskih šampiona Tese Virtu i Skota Moira u konkurenciji plesnih parova. Italijani Ana Kapelini i Luka Lanote i američki par Medison Čok i Evan Bejts biće im prepreka na putu do zlata nakon dvogodišnje pauze.
Oštra konkurencija očekuje se i u muškoj kategoriji, gde će se susresti olimpijski šampion Japanac Juzuru Hanju i trostruki svetski prvak Kanađanin Patrik Čen.
Uzbudljivo takmičenje neće izostati ni kod devojaka gde će snage odmeriti aktuelna i bivša svetska šampionka, Jevgenija Medvedeva i Jelizaveta Tuktamiševa.
Dvostruki svetski prvaci Megan Duhamel i Erik Radford nastupaće pred domaćom publikom u Kanadi. Pored njih, favoriti za pobedu u konkurenciji sportskih parova su i Rusi Juko Kavaguti i Aleksandar Smirnov.
Umetničko Klizanje
ISU Evropsko prvenstvo u umetničkom klizanju
22/01/2019 AT 13:09
Umetničko Klizanje
ISU Gran pri finale u Vankuveru
03/12/2018 AT 11:02