Getty Images

ISU Gran pri - Trofej Francuske

ISU Gran pri - Trofej Francuske

The 22/11/2018 at 11:43

Poslednje ISU Gran pri takmičenje pre velikog finala održaće se u Grenoblu od 23. do 26. novembra, koje će Eurosport ispratiti direktnim prenosima.

ISU Velika nagrada u umetničkom klizanju je takmičenje koje je osnovano 1995. godine, pod imenom ISU Serija šampiona. Seriju čini šest internacionalnih pozivnih takmičenja za seniore, koje se završava finalnim ISU Gran pri spektaklom.

Klizači su na osnovu učinka u prethodnom ISU Svetskom šampionatu pozvani na turneju. Učesnici sakupljaju bodove na Gran pri takmičenjima, sa jedinim ciljem da se kvalifikuju na finalno nadmetanje. Samo šest najboljih klizača i parova učestvovaće na finalnom nadmetanju u Vankuveru, od 6. do 9. decembra.

Olimpijski šampioni, Juzuru Hanju (JPN) i Aljina Zagitova (RUS), šampion sveta Nejtan Čen (USA) i trostruki svetski šampioni u plesu na ledu, Gabrijela Papadakis/Žulijem Sizeron (FRA), učestvovaće na takmičenjima ISU Gran prija, kao i osvajači medalja na Olimpijskim igrama, svetskom i evropskom prvenstvu i na takmičenju Četiri kontinenta.

Post-olimpijska ISU Gran pri serija pozvaće i najbolje mlade klizače, buduće zvezde umetničkog klizanja.

Raspored takmičenja:

"Skate America" Vašington Oktobar 19.–21.

"Skate Canada" Kvebek Oktobar 26.–28.

"Grand Prix of Helsinki" Helsinki Novembar 2.–4.

"NHK Trophy" Hirošima Novembar 9.–11.

"Rostelecom Cup" Moskva Novembar 16.–18.

"Internationaux de France" Grenobl Novembar 23.–25.

"Grand Prix Final" Vankuver Decembar 6.–9.