Eurosport će ove godine prenositi šampionat u 34 zemlje.
Osim mogućnosti da Vimbldon prate na kanalima Eurosporta, fanovi će biti u prilici da pogledaju svaki meč sa svakog terena preko Eurosport Plejera, što znači da će im biti dostupno oko 250 sati prenosa uživo u njihovim domovima ili bilo gde na mobilnim uređajima.
Početkom juna Eurosport je najavio i prenos kvalifikacionih mečeva za ovaj šampionat koji će biti održani u Roehamptonu nedelju dana pre početka glavnog turnira (od ponedeljka 26. juna).
Tenis
Lejver kup na Eurosportu
22/09/2021 AT 13:27
Mats Vilander, globalni ambasador Eurosporta i sedmostruki osvajač Gren slem turnira, i ovog puta će razgovarati sa pobednicima i poraženima na ovogodišnjem Vimbldonu, analiziraće mečeve turnira i prenositi svoje utiske gledaocima.
Eurosport je u januaru prenosio najgledaniji teniski meč svih vremena i drugi najgledaniji sportski događaj u svojoj istoriji – duel između Rodžera Federera i Rafaela Nadala na Australijan openu. Ovaj meč je gledalo čak 20,7 miliona gledalaca na Eurosportovim kanalima širom Evrope. Broj gledalaca Rolan Garosa ove godine je porastao za 18% u odnosu prošlogodišnji turnir.
Direktor Eurosporta, Piter Haton je rekao: “Naš cilj je da gledaocima pružimo vrhunski sportski sadržaj na svim uređajima. Našom saradnjom sa teniskim klubom “All-England Lawn Tennis Club” omogućili smo da svi Gren slemovi budu dostupni na našim platformama u 34 teritorije širom Evrope. Zahvaljujući tome Eurosport je postao nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje tenisa.”
O kanalu Eurosport
Eurosport je kanal u vlasništvu kompanije Discovery koji povezuje fanove i sportiste na najvećim sportskim događajima. Kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi, Eurosport će omogućiti vrhunsko iskustvo Igara velikom broju ljudi – povezujući fanove sa njihovim lokalnim herojima. Učvršćujući se kao dom biciklizma, tenisa i zimskih sportova, kanali Eurosport 1 i Eurosport 2, kao i Eurosportnews dosežu do 236 miliona kumulativnih pretplatnika širom 94 zemlje u Evropi, pacifičkoj Aziji, Africi i bliskom Istoku. Eurosport.com je najposećenija internet stranica koja se bavi sportskim vestima, sa 14.5 miliona posetilaca mesečno. Eurosport Player je sveobuhvatna propusnica za najveće događaje, dostupna uvek i svuda u 52 zemlje.
Eurosport Events je specijalizovan za organizaciju i promociju međunarodnih sportskih događaja. Više informacija je dostupno na corporate.eurosport.com
Tenis
US Open 2021
29/08/2021 AT 19:48
Tenis
Rolan Garos od 30. maja na Eurosportu
29/05/2021 AT 08:40