Eurosport će do 2022. godine prenositi US Open širom Evrope
Svetski poznati stručnjaci nastavljaju da komentarišu prenose Gren slem tenisa na Eurosportu
Haton: Radujemo se nastavku partnerstva sa Teniskom asocijacijom SAD (USTA) narednih pet godina

Eurosport će i u buduće prenositi atmosferu sa jednog od najzanimljivijih sportskih događaja u godini, budući da je postignut dogovor o prenosu US Open turnira širom Evrope u narednih pet godina. Ovaj dogovor ne uključuje Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku, gde Eurosport ima podlicencirana prava prenosa u narednih pet godina.
Tenis
Lejver kup na Eurosportu
22/09/2021 AT 13:27
Novi ugovor, koji će trajati do 2022. godine, Eurosportu omogućava ekskluzivna prava prenosa turnira i naglašava obavezu emitera da prikazuje najzanimljiviji, vrhunski sportski sadržaj uživo. Fanovi će biti u mogućnosti da na kanalima Eurosporta i na Eurosport Player-u tokom čitave godine prate teniske zvezde poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Simone Halep dok se takmiče na najznačajnijim teniskim turnirima – na sva četiri Gren slema u Melburnu, Parizu, Vimbldonu i Njujorku.
Eurosport će nastaviti da prenose uživo dopunjuje najboljim emisijama u kojima će najpoznatija imena sveta tenisa pružati detaljne uvide u svaki meč.
Eurosport se može pohvaliti svojim timom analitičara, koji čine teniske legende poput Matsa Vilandera, Kris Evert, Barbare Šet, Džona Mekinroa i Patrika Muratoglua. Eurosportu u Nemačkoj naredne godine će se pridružiti i Boris Beker, kako bi ponudio svoje viđenje tokom lokalnog prenosa Gren slemova.
Direktor Eurosporta Piter Haton (Peter Hutton) je ovom prilikom izjavio: “US Open je uvek poseban događaj, ali i pozivnica svetu na dvonedeljnu zabavu u ime završetka godine na Gren slem turnirima. Radujemo se produžetku partnerstva sa Teniskom asocijacijom SAD-a do 2022. i učvršćivanju naše pozicije kao mesta gde obožavaoci širom Evrope mogu pratiti svaki uzbudljivi trenutak akcije sa Gren slem turnira.”
“Ovaj ugovor u skladu je sa našim fokusom na premijum sadržajima, i željom da lokalno isporučimo sadržaje značajne za određenu zemlju.”
Eurosport je naš veoma cenjen partner koji je značajno uložio u produkciju visokog kvaliteta i dokazao da može ne samo zadržati postojeću, nego i privući novu publiku US Open turnira”, rekao je Lu Šer (Lew Sherr) iz Teniskog saveza SAD-a i dodao “srećni smo što nastavljamo partnerstvo još pet godina.”
Osim US Open-a, Eurosport trenutno poseduje prava prenosa za Australian Open i Rolan Garos u preko 50 evropskih država, uključujući turnir u Vimbldonu u 34 zemlje i teritorije u Evropi.
KRAJ
O kanalu Eurosport
Eurosport je kanal u vlasništvu kompanije Discovery koji povezuje fanove i sportiste na najvećim sportskim događajima. Kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi, Eurosport će omogućiti vrhunsko iskustvo Igara velikom broju ljudi – povezujući fanove sa njihovim lokalnim herojima. Učvršćujući se kao dom biciklizma, tenisa i zimskih sportova, kanali Eurosport 1 i Eurosport 2, kao i Eurosportnews dosežu do 231 miliona kumulativnih pretplatnika širom 95 zemalja u Evropi, pacifičkoj Aziji, Africi i bliskom Istoku. Eurosport.com je najposećenija internet stranica koja se bavi sportskim vestima, sa 60 miliona posetilaca mesečno. Eurosport Player je sveobuhvatna propusnica za najveće događaje, dostupna uvek i svuda u 52 zemlje.
Eurosport Events je specijalizovan za organizaciju i promociju međunarodnih sportskih događaja. Više informacija je dostupno na corporate.eurosport.com
Tenis
US Open 2021
29/08/2021 AT 19:48
Tenis
Rolan Garos od 30. maja na Eurosportu
29/05/2021 AT 08:40