Drugi Grend slem turnir u sezoni počinje u nedelju 30. maja. Delimični povratak gledalaca na tribine, kao i održavanje turnira u skoro uobičajeno doba godine, veliki je korak ka povratku onom Rolan Garosu na kakav smo navikli.
Eurosport će dnevno prenositi više od 20 sati tenisa sa najvećeg svetskog turnira na šljaci. Direktni prenosi na oba programa će počinjati ujutru od 11:00 časova i završavati se kasno u noć, zahvaljujući novini na pariskom terenu - noćnoj sesiji. Barbara Šet će i ovog puta biti voditeljka Rolan Garosa iz Cube-a, Eurosportovog interaktivnog studija u Londonu. Tradicionalno će Barbari društvo praviti sedmostruki Grend slem šampion Mats Vilander. Miša Zerev, stariji brat šestog tenisera sveta Aleksandra Zvereva, javiće se publici direktno iz Pariza i svoja zapažanja i mišljenje o turniru i propratnim događajima predstaviti kroz emisiju "Mišina Misija".
Ono što je ove godine drugačije i što će publici doneti dodato uzbuđenje jeste ovogodišnji žreb kojim je odlučeno da se u istoj polovini nađu Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federe. Najbolji teniser sveta svoj pohod na 19. Grend slem trofej započinje mečem u kom će igrati protiv Tenisa Sandgrena. Prvog dana turnira na teren će izaći troje srpskih predstavnika - Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Nina Stojanović. U Novakovoj polovini žreba se nalazi i Dušan Lajović, a u ženskoj konkurenciji, pored Nine Stojanović, Srbiju će predstavljati i Ivana Jorović koja će u prvom kolu igrati protiv Tereze Martincove, dok će Aleksandra Krunić, koja je došla iz kvalifikacija, do drugog kola pokušati da stigne preko Koko Gaf.
Tenis
Australijan open tradicionalno na Eurosportu
15/01/2022 AT 19:14
Sve mečeve iz Pariza možete pratiti na Eurosportu 1 i 2 kao i putem Eurosport Plejera.
Tenis
Lejver kup na Eurosportu
22/09/2021 AT 13:27
Tenis
US Open 2021
29/08/2021 AT 19:48