Druga sezona Ultimate Tennis Showdown (UTS) biće prikazana uživo na Eurosportu 24. i 25. maja u okviru priprema za Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu.
Ovo specifično takmičenje je prvi put održano 2020. godine, a Mateo Beretini je takmičenje završio kao pobednik pošto je u finalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa. Ove godine pozvano je osam takmičara. Teniseri su podeljeni u dve grupe od po četiri, gde će svako igrati sa svakim. Prvi i drugi iz svaki grupe prolazi dalje do polufinala i finala. Grupu A čine Grigor Dimitrov, Diego Švarcman, Kristian Garin i Aleksandar Bublik, dok se u grupi B nalaze Danil Medvedev, Fabio Fonjini, Tejlor Fric i Kurente Mute.
Jedan od najprestižnijih teniskih trenera Patrik Muratoglu tvorac je ovog zanimljivog takmičenja koje se igra po nešto drugačijim pravilima. Umesto standardnog načina bodovanja UTSse igra po četvrtinama od 8 minuta, nema break lopti i svaki igrač servira dvaput. Štoperica između poena odbrojava 15 sekundi, a kada prođe 8 minuta četvrtinu osvaja onaj igrač koji ima više poena. U slučaju izjednačenja igra se odlučujući poen, a ako je na kraju meča rezultat nerešen igra se takozvani sudden death, produžetak u kom svako servira po jednom, a pobedu odnosi igrač koji prvi osvoji dva uzastopna poena.
Tenis
US Open 2021
29/08/2021 AT 19:48
Prvi meč ovogodišnjeg izdanja UTS možete pratiti u ponedeljak 24. maja od 19:15h na Eurosportu 1. Od ponedeljka na kanalima Eurosporta možete pratiti i kvalifikacije za Rolan Garos. Ovogodišnji drugi Grend Slem turnir, Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, počinje u nedelju 30. maja. Eurosport će prenositi do 20 sati tenisa uživo na oba programa sa najvećeg turnira na šljaci.
Tenis
Rolan Garos od 30. maja na Eurosportu
29/05/2021 AT 08:40
Tenis
Vreme je za Australijan Open
07/02/2021 AT 14:25