Pariz, 22 April 2015.– Svetska ikona tenisa, Kris Evert je spremna da se pridruži Eurosportovom komentatorskom timu na 2015 Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu, čime vodeća evropska sportska mreža ostaje najbolja teniska destinacija.
Evert, bivša najbolja teniserka sveta i osvajačica 18 Gren slem titula, učestvovaće u Eurosportovom praćenju turnira u Parizu, koji traje od 24. maja do 7. juna. Plan programa donosi evropskim ljubiteljima tenisa duboku pokrivenost i direktne prenose takmičenja na Rolan Garosu u Parizu.
Tokom turnira, Evert će imati naslovnu ulogu u novom šou “Tenis za Evert”, koji će se ekskluzivno emitovati na kanalu, a vodiće ga Barbara Šet, nekada sedma igračica sveta i dugogodišnji ekspert Eurosporta. Program će se emitovati iz srca dešavanja, iz studija Eurosporta na licu mesta, na Rolan Garosu. Rekorderka sa sedam titula na OP Francuske, Evert će podeliti sa gledaocima svoje ekspertsko mišljenje, analizu uma i taktike takmičara.
Tenis
US Open 2021
29/08/2021 AT 19:48
Kris Evert je rekla: “Kao jedan od najpoštovanijih sportskih kanala na svetu, Eurosport je poznat po uzbudljivim i inovativnim prenosima gren slemova. Rolan Garos zauzima specijalno mesto u mom srcu – tu sam osvojila svoju prvu i svoju 18. Gren slem titulu. Zbog toga, velika mi je čast da budem deo Eurosportovog tima i da sa gledaocima podelim svoja razmišljanja kako bi bolje razumeli igru, šampione i zvezde u usponu.”
Finale u ženskoj konkurenciji je zakazano za 6. jun, a Evert će za britanski Eurosport komentarisati taj meč. Ona će se pridružiti i trostrukom Rolan Garos šampionu, Matsu Vilanderu, takođe ekspertu Eurosporta, u njegovom šou “Gejm, Set i Mats”, u kojem će pre i posle ženskog finala Evert podeliti svoje impresije sa gledaocima.
Veoma smo srećni što će se Kris pridružiti Eurosportu tokom ovogodišnjeg Rolan Garosa. Imati pravu legendu igre kao deo grupe eksperata, predstavlja veliku priliku za nas i dobar je znak da nas investiranje u produkciju pomera napred”, rekao je Piter Haton, izvršni direktor Eurosporta
“Ponosni smo na sveobuhvatnu pokrivenost koju pružamo ljubiteljima tenisa – koja je sada veća nego ikada ranije, zahvaljujući direktnim prenosima Rolan Garosa i na Eurosport Plejeru, koji pruža gledaocima pristup u sve zone turnira, na njihovim kompjuterima, mobilnim telefonima i tabletima.”
Tokom turnira, Eurosport i Eurosport 2 će proizvesti 400 sati programa,. 2014 Otvoreno prvenstvo Francuske je bilo najgledanije za 25 godina Eurosportovog direktnog praćenja Rolan Garosa. Pobeda Marije Šarapove nad Simonom Halep je najgledaniji meč u istoriji Eurosporta, sa 3.8 miliona gledalaca u Evropi, dok je Eurosport tokom turnira privukao 60.7 miliona Evropljana.
Najbolji tenis je serviran na Eurosportu svake godine, direktnim prenosima Australijan opena, Rolan Garosa i US Opena. Uz selekciju ATP i VTA turnira ljubitelji tenisa mogu da uživaju u preko 2.300 sati programa na Eurosportu i Eurosportu 2
Tenis
Rolan Garos od 30. maja na Eurosportu
29/05/2021 AT 08:40
Tenis
Nedelja tenisa na Eurosportu
23/05/2021 AT 15:20