Eurosport novu tenisku sezonu otvara u velikom stilu, jer već od ranih jutarnjih sati prvog dana 2017. godine, ljubitelji "belog sporta" biće u prilici da prate ATP turnir u Brizbejnu, dok će dan kasnije početi turnir u Kataru, na kojem će nastupiti i Novak Đoković.
Istog dana, u Pertu, startuje Hopman kup, internacionalno takmičenje mešovitih timova. Ukupno osam parova je prijavljeno za turnir, a najjače selekcije imaju Švajcarci (Belinda Benčić i Rodžer Federer), Australija (Daria Gavrilova i Nik Kirios), SAD (Koko Vandevege i Džek Sok), kao i Velika Britanija (Heder Votson i Den Evans).
Velika prepreka za favorite mogu biti reprezentativci Nemačke, Andrea Petković i Aleksandr Zverev, kao i francuski duo, Kristina Mladenović i Rišar Gaske.
Tenis
Lejver kup na Eurosportu
22/09/2021 AT 13:27
Ukupno osam timova je podeljeno u dve grupe, u "A" grupi su Francuska, Nemačka, Švajcarska i Velika Britanija, dok "B" grupu čine Španija, Australija, Češka i SAD.
Po okončanju grupne faze takmičenja, prvoplasirane selekcije igraće finalni meč, za titulu na Hopman kupu, koji je zakazan za 7. januar.
Dan kasnije počinje ATP turnir u Sidneju, takmičenje na kojem Viktor Troicki brani titulu, jer je pre godinu dana napravio preokret i u finalu savladao Grigora Dimitrova, sa 2:1 u setovima.
Takmičenje u Sidneju je poslednji turnir koji će Eurosport direktno pratiti, u cilju priprema za prvi Gren slem u sezoni, Australijan open, koji se u Melburnu održava od 16. do 29. januara.
Od 2017. godine, Eurosport je postao pravi "dom gren slemova", jer će ljubitelji tenisa moći da vide sve najbolje mečeve sa sva četiri najveća teniska takmičenja u sezoni, uključujući i turnir u "Ol Ingland klubu", čuveni Vimbldon.
Raspored direktnih prenosa na Eurosportu:
Hopman kup 1.I - 7.I
ATP Doha 2.I - 7.I.
ATP Brizbejn 1.I-8.I
ATP Sidnej 8.I-15.I
Australijan open 16.I--29.I
Tenis
US Open 2021
29/08/2021 AT 19:48
Tenis
Rolan Garos od 30. maja na Eurosportu
29/05/2021 AT 08:40