Novak Đoković je izborio plasman u svoje osmo uzastopno polufinale u Njujorku, nakon trijumfa na Špancem, iako kvalitet igre nije bio na očekivanom nivou.
Najbolji teniser sveta odlično je otvorio četvrtfinalni okršaj, napravio je rani brejk i posle 25 minuta igre osvojio je prvi set.
Međutim, u drugom setu Novak nije dobro vraćao servise Lopesa, početni udarac je takođe zatajio, neiznuđene greške su se gomilale, a sve to je iskoristio Lopes i uspeo da dođe do izjednačenja.
Tenis
Lejver kup na Eurosportu
22/09/2021 AT 13:27
Đoković je bio vidno nezadovoljan svojom igrom, često je razmenjivao poglede sa svojim timom, uz dobro poznate verbalne izlive emocija.
Ipak, u trećem setu Novak koristi neobjašnjiv pad u igri Lopesa, odmah pravi brejk, koji je uz malo napora uspeo da sačuva do kraja seta.
Poslednji set je počeo u umerenom ritmu, dabi se borba rasplamsala u sedmom gemu, kada je Lopes imao dve brejk lopte, ali je srpski teniser uspeo da se izvuče, zahvaljujući greški protivnika i as servisu.
Set je na kraju odlučen u taj-brejku, u kojem je najzad proradio Novakov retern i posle dva sata i 41 minut igre, Đoković je izborio plasman u novo polufinale US opena.
Za plasman u finale turnira u Njujorku, Đoković će igrati protiv aktuelnog šampiona Marina Čilića koji je u pet setova nadigrao Žo-Vilfrida Congu
Tenis
US Open 2021
29/08/2021 AT 19:48
Tenis
Rolan Garos od 30. maja na Eurosportu
29/05/2021 AT 08:40