Sezona turnira na zemljanoj podlozi kuliminirala je Otvorenim prvenstvom Francuske. Eurosportov tim na Rolan Garosu nikada nije bio jači, jer su se za informisanost i zabavu naših gledalaca postarali velikani belog sporta, Kris Evert, Džon Mekinro, Mats Vilander, Aleks Koreča, Ilie Nastase, Patrik Muratoglu i Barbara Šet.
Nakon iskušenja na šljaci Pariza, teniseri prelaze na travnatu podlogu, u cilju priprema za Vimbldon.
Prvog dana nakon Rolan Garosa, u Štutgartu, počinje Mercedes kup, turnir duge tradicije, čiji početak datira još od 1898. godine.
Tenis
Lejver kup na Eurosportu
22/09/2021 AT 13:27
Prošle godine, zemljana podloga je zamenjena travnatom, na kojoj se teniseri takmiče za trofej i najnoviji model automobila generalnog sponzora.
Aktuelni šampion Štutgarta je Rafael Nadal, koji je pre godinu dana savladao Viktora Troickog. Učešće na ovogodišnjem turniru kategorije 250 potvrdili su Marin Čilić, Rišar Gaske i talentovani Austrijanac Dominik Tim, a čast srpskog tenisa braniće Viktor Troicki i Dušan Lajović.
Gledaoci Eurosporta biće u prilici i da u direktnim prenosima isprate Aegon open, turnir kategorije 250 koji se iz Istburna preselio u Notingem, a koji se tradicionalno održava nedelju dana pre gren slema u Ol Ingland klubu u Londonu.
Od 9. juna, na istom mestu, biće organizovan i VTA turnir, koji će Eurosport direktno pratiti.
Tenis
US Open 2021
29/08/2021 AT 19:48
Tenis
Rolan Garos od 30. maja na Eurosportu
29/05/2021 AT 08:40