Još od 2010. godine, Novak Đoković nije odigrao ni jedan meč na travnatoj podlozi pre Vimbldona, ali zbog slabije forme srpski teniser je odlučio da promeni raspored i da nastupi na Ejgon internacionalnom turniru u Istbornu.
Prvi rival Đokovića na travi Istborna biće Kanađanin Vasek Pospišil, sa kojim se srpski teniser sastajao četiri puta. Trenutno 75. teniser sveta nikada nije osvojio set protiv Đokovića.
Teniser češkog porekla je počeo da trenira sa pet godina, najviše voli turnire na tvrdoj podlozi, a u karijeri nikada nije bio bolje rangiran od 25. mesta, gde se našao nakon Australian opena 2014.
Tenis
Lejver kup na Eurosportu
22/09/2021 AT 13:27
Iako je beton omiljena podloga drugog tenisera Kanade, Pospišil je najviše uspeha imao na Vimbldonu, gde je pre tri godine stigao do četvrtfinala. Godinu dana ranije, 2014. Pospišil je sa Džekom Sokom osvojio turnir u Vimbldonu, u konkurenciji parova.
Pospišil je nastupio na turniru u Haleu prošle nedelje, gde je upisao četiri pobede, računajući i kvalifikacije. Nadmetanje je završio u četvrtfinalu, nakon duela sa Marinom Čilićem.
Trostruki šampion Vimbldona, Novak Đoković je najbolje rangirani teniser na ATP 250 turniru, gde će nastupiti i Gael Monfis, Džon Izner, Stiv Džonson i dvostruki šampion, Felisiano Lopes.
"Biće ovo moj prvi nastup u Istbornu, čuo sam izvanredne stvari o ovom turniru. Radujem se prilici da poboljšam moju igru na travi pre Vimbldona", rekao je Đoković.
Direktnor turnira Gevin Flečer nije skrivao zadovoljstvo što će ugostiti Đokovića u Devonšajer parku u Istburnu: "Kvalitet tenisera i teniserki koji će nastupiti je već neverovatno visok, a kad se priključi i Novak, nivo će biti još viši."
Eurosport će u poslednjoj nedelji pre Vimbldona uživo pratiti takmičenje u Istbornu, kao i kvalifikacione mečeve za Otvoreno prvenstvo Engleske.
Tenis
US Open 2021
29/08/2021 AT 19:48
Tenis
Rolan Garos od 30. maja na Eurosportu
29/05/2021 AT 08:40