Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu održaće se na zemljanim terenima stadiona Rolan Garos u Parizu. To će biti 122. Open Francuske, a drugi Gren slem turnir u tekućoj sezoni. Na turniru koji će trajati od 27. maja do 10. juna, takmičari će se nadmetati u pojedinačnoj, dubl i mešovitoj konkurenciji, a u drugoj nedelji će na terene u Bulonjskoj šumi izaći i juniori i juniorke, kao i teniseri u invalidskim kolicima. Titulu na Rolan Garosu u muškoj konkurenciji braniće Rafael Nadal, koji je pre godinu dana rekordni deseti put podigao pehar „Kupa musketara“. Svoju debitantsku titulu na gren slem turnirima pre godinu dana u Parizu osvojila je Jelena Ostapenko, tinejdžerka iz Letonije je u dramatična tri seta pobedila favorizovanu Simonu Halep.
Ovogodišnji Rolan Garos donosi dve važne novine u pravilima, između poena biće uključena štoperica koja će odbrojavati 25 sekundi, koliko će server imati za pripremu početnog udarca. U juniorskoj konkurenciji se neće ponavljati prvi servis ako loptica pogodi vrh mreže i završi u servis polju, već će se poen nastaviti, jer će se takav servis smatrati ispravnim.
Ove godine organizatori su uvećali nagradni fond, šampioni u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojiće 100.000 evra više nego pre godinu dana, odnosno po 2.200.000 evra za dvoje. Šampion i šampionka osvojiće i po 2.000 rangirnih poena.
Tenis
Lejver kup na Eurosportu
22/09/2021 AT 13:27
Eurosport 1 i Eurosport 2 će intenzivno pratiti kompletan 122. Rolan Garos, svakog dana direktni prenosi će počinjati u 11:00, a završavaće se kad u Parizu padne mrak, odnosno kada se okonča poslednji poen. Tradicionalno, Barbara Šet i Mats Vilander će biti na licu mesta, gledaoci Eurosporta će svakodnevno u emisiji „Gejm, Šet i Mats“ ispratiti najvažnije trenutke dana, čuti najave mečeva, kao i analize završenih duela, a u studiju na Rolan Garosu gostovaće brojne zvezde tenisa, heroji dana, bivši i budući šampio
Komesar za tenis, Džon Mekinro će biti u Parizu, kao i "Trener" Eurosporta, Patrik Muratoglu.
Eurosport Plejer će i ove godine biti prisutan na apsolutno svim terenima stadiona Rolan Garos.
Tenis
US Open 2021
29/08/2021 AT 19:48
Tenis
Rolan Garos od 30. maja na Eurosportu
29/05/2021 AT 08:40