U epskom meču koji je završen pola sata posle ponoći, 54. igrač sveta ubacio je obojene kugle od brao n do crne za pobedu 5:4 nad favorizovanim Dingom.
Pred 23-godišnjim Englezom sada je polufinalni meč sa Markom Alenom.
Snukeraš iz Keteringa je i pre dve godine na istom mestu uspeo da se domogne četvrtfinala, što je bio njegov najbolji rezučltat u karijeri, a danas je napravio korak dalje.
Snuker
Prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva u snukeru se vraća u Jork
22/11/2021 AT 08:51
Dingova armija navijača očekivala je da će 11-ostruki osvajač rangirnih turnira rutinski slaviti plasman u polufinale, ali Vilson nije tako razmišljao.
Kajren je napravio brejk 89 na samom startu, vodio je na pauzi 3:1, ali je treći igrač sveta uspeo brejkovima 62 i 87 da izjednači.
Novim nizom od 83 poena, Englez se ponovo našao u vođstvu, ali je Ding odgovorio brejkom 63, kojim je meč odveo do odlučujućeg frejma.
Kinez je bio blizu cilja, kada je poveo 48-0, ali je Vilson briljantnom igrom uspeo da napravi preokret i trijumfuje.
"Ding je vrhunski igrač i neverovatno je pobediti ga ovde. Nemam pojma kako sam to uradio na kraju. Nisam skrivao emocije na kraju, presrećan sam što sam pobedio", rekao je Vilson.
"Morao sam dobro da startujem posle pauze, jer sam znao da će postati nervozan. Ipak, on je izjednačio, a ja sam uspeo da na 3:3 napravim dobar brejk pod pritiskom."
Prošlogodišnji finalista, Mark Alen savladao je Marka Dejvisa 5:1, i u subotu će se sa Vilsonom boriti za novo finale u Šangaju.
Snuker
Tramp započinje borbu za drugu uzastopnu titulu na English Open-u
01/11/2021 AT 09:15
Snuker
Otvoreno prvenstvo Severne Irske u snukeru
09/10/2021 AT 19:20