Krusibl teatar u Šefildu još od 1977. godine domaćin je najvažnijeg, najstarijeg i najbogatijeg takmičenja u snuker sezoni. Tradicionalno, u glavnom žrebu nalaziće se 16 najboljih igrača, kojima će se pridružiti 16 kvalifikanata, koji su na Engleskom institutu za sport upisali po tri pobede, odnosno osvojili ukupno 30 frejmova. Aktuelni šampion, Mark Selbi je prvi favorit turnira, dok će velikan snukera, Roni O’Saliven biti u drugoj polovini žreba, odnosno duel dvojice najboljih igrača sveta moguć je tek u finalu. Ako se dvojica Engleza sretnu u Šefildu, biće to jedan od najvećih mečeva svih vremena, jer je ulog veliki. Pobednik će biti bogatiji za 425.000 funti, Selbi će pokušati da osvoji treću titulu u četiri godine, dok petostruki šampion, Roni O’Saliven želi da se izjednači sa Stivom Dejvisom, po broju šefildskih trofeja, kao i da podigne šesti trofej u sezoni, što do danas nikome nije pošlo za rukom.
U završnici turnira u Šefildu nastupiće sedmorica svetskih šampiona, Roni O’Saliven, Džon Higins, Mark Selbi, Mark Vilijams, Šon Marfi, Nil Robertson i Stjuart Bingam, kao i četvorica finalista, Ali Karter, Džad Tramp, Bari Hokins i Ding Žunui. Kroz kvalifikacije do Krusibl teatra put će probijati još trojica šampiona, Ken Doherti, Piter Ebdon i Grejm Dot, kao i bivši finalisti, Džimi Vajt, Najdžel Bond i Metju Stivens.
Konkurencija na Svetskom prvenstvu 2018 biće izuzetno jaka, ali nije isključeno da neko od kvalifikanata pokvari planove favorita. Samo dva puta u Šefildu je igrač iz kvalifikacija došao do trofeja, Teri Grifits 1979. i Šon Marfi 2005.
Snuker
Otvoreno prvenstvo Severne Irske u snukeru
09/10/2021 AT 19:20
Eurosport će intenzivno pratiti kompletan turnir u Šefildu, od 21. aprila do 7. maja. Svaki sekund takmičenja u Krusibl teatru dostupan je uživo na Eurosport Plejeru.
Snuker
Nakon 17. godina ponovo British Open
15/08/2021 AT 07:27
Snuker
Svetsko prvenstvo se vraća u Krusibl teatar
16/04/2021 AT 16:20