Nakon dugog boravka u Milton Kinsu, snuker elita se vraća u Šefild. Tokom 17 dana najbolji snuker igrači prolaze kroz testove izdržljivosti, veština i mentalne čvrstoće koji za cilj imaju podizanje najpoznatijeg i najželjenijeg snuker trofeja. Igrači, njih 32, od kojih polovina dolazi iz kvalifikacija, a druga polovina na osnovu rang liste, u četiri kola će se boriti za podelu nagrade u vrednosti od 2,8 miliona evra.
Branilac titule Roni O'Salian će se pored novčane nagrade boriti i za trofej koji će mu doneti izjednjačenje rekorda po broju pehara. Kroz istoriju Svetskog prvenstva u snukeru najviše trofeja podigao je Stiven Hendri, sedam puta. Raketa se u prvom kolu sastaje sa Markom Džojsom koji je profesionalac već 15 godine, ali će ove godine prvi put pojaviti u glavom delu ovog takmičenja. Svetski lider Džad Tramp važi za favorita, a njegov protivnik u prvom kolu biće Lajam Hajfild. Šampion iz 2010. godine Nil Robertson prošle godine je takmičenje završio nakon poraza u četvrtfinalu, sigurno je da će ove godine želeti više. Svoju borbu Robertson započinje susretom sa Lijangom Venboom. Kada je reč o favoritima ne treba zaboraviti ni Šaljivdžiju iz Lestera Marka Selbija, kao ni Škota Džona Higinsa, i Kineza Džunhuja Dinga.
Snuker
Nakon 17. godina ponovo British Open
15/08/2021 AT 07:27
Format prvog kola je 10 od 19 frejmova, drugo kolo i četvrtfinale podrazumevaju 13 od 25 frejmova, polufinale 17 od 33, a finale je pravi maraton sa 18 od 35 frejmova. Sve sesije možete pratiti na Eurosportu i Eurosport Plejeru.
Snuker
Džad Tramp brani titulu na Players Championship turniru
22/02/2021 AT 10:09
Snuker
Welsh Open: Šon Marfi traži drugu izastopnu titulu u prvenstvu Velsa
15/02/2021 AT 12:47