Šampionat Ujedninjenog Kraljevstva je posle Svetskog prvenstva najvažnije rangirno takmičenje na profesionalnom turu,koje sa Mastersom čini “triplu krunu” snukera.
UK Šampionat je prvi put održan 1977. godine i sva velika imena snukera su osvajala trofej, o kojem mašta svaki profesionalac.
Na žalost svih ljubitelja snukera, naročito navijača Ronija O’Salivena, “raketa” neće u svojstvu takmičara boraviti u Jorku, odnosno Englez neće braniti titulu.
Snuker
Nakon 17. godina ponovo British Open
15/08/2021 AT 07:27
O’Saliven je ponovo uzeo poduži odmor od profesionalnih obaveza, jer nije zadovoljan svojom igrom.
Pre godinu dana u finalu su se sastali O’Saliven i Džad Tramp, kada je posle epske bitke stariji Englez došao do svog petog UK trofeja, pobedom 10-9.
O’Saliven je na ovom turniru ispisao mnoge stranice istorije snukera, a najvažnija datira još iz 1993. godine, kada je sa nepunih 18 godina postao najmlađi osvajač rangirnog trofeja u snukeru. Taj rezultat do dan danas nije nadmašen.
Eurosport i Eurosport 2 će intenzivno pratiti bitke u Jorku, a kako su organizatori planirali da dva stola pokriju televizijskim kamerama, ljubitelji snukera će biti u prilici da biraju koji meč direktno prate.
Finale Šampionata Ujedinjenog Kraljevstva zakazano je za 6. decembar.
Snuker
Svetsko prvenstvo se vraća u Krusibl teatar
16/04/2021 AT 16:20
Snuker
Džad Tramp brani titulu na Players Championship turniru
22/02/2021 AT 10:09