Severni London, odnosno dvorana “Aleksandra palas” spremni su da ugoste 16 najboljih igrača sveta, koji će se boriti za najvažniji nerangirni trofej u snukeru.
Masters je najprestižniji turnir pozivnog tipa i zajedno sa Šampionatom Ujedinjenog Kraljevstva i Šampionatom sveta u Šefildu, čini “sveto trojstvo” snukera.
Na ovom važnom takmičenju učestvuje samo prvih šesnaest profesionalaca sveta, a osvojene nagrade ne utiču na rejting.
Snuker
Otvoreno prvenstvo Severne Irske u snukeru
09/10/2021 AT 19:20
Liang Venbo je zahvaljujući spektakularnom nastupu u Jorku, gde je igrao u finalu Šampionata Ujedinjenog Kraljevstva, uspeo da se probije do 15. mesta na rang listi, odnosno onemogućio je Majkla Vajta da po prvi put zaigra na Mastersu, jer je 26-godišnji Velšanin danas 17. igrač sveta.
Na takmičenju u Londonu pojaviće se i bivši petostruki šampion, Roni O’Saliven, koji se vraća na profi tur nakon pola godine odmora i u prvom kolu igraće protiv Marka Vilijamsa.
Titulu će braniti Šon Marfi, koji je prošle godine u finalu deklasirao Nila Robertsona sa 10-2 i postao tek deseti igrač u istoriji snukera koji je osvojio sva tri najvažnija trofeja.
Triling titula kompletirao je i Nil Robertson, koji je ušao u istoriju kao prvi profesionalac izvan britanskih ostrva, kojem je to pošlo za rukom.
Australijanac je maestralno odigrao u Jorku, drugi put je osvojio titulu UK šampiona i pokušaće to da ponovi i na Mastersu, jer njegov san je da još jednom napravi triling titula.
Samo su Stiv Dejvis, Stiven Hendri (dva puta) i Mark Vilijams u jednoj sezoni osvojili sva tri turnira.
Snuker
Nakon 17. godina ponovo British Open
15/08/2021 AT 07:27
Snuker
Svetsko prvenstvo se vraća u Krusibl teatar
16/04/2021 AT 16:20