Velšanin Mark Vilijams osvojio je Sangsom šampionat sveta sa šest crvenih na Tajlandu, pobedivši lokalnog heroja sa ubedljivih 8-2 u finalu u Bangkoku.
17. igrač sveta dominirao je od starta meča i zasluženo je došao do svog prvog trofeja nakon Seniorskog svetskog prvenstva 2015.
Tepčaja Un-Nu je osvojio titulu u ovakvom formatu snukera pre dve godine, ali protiv nadahnutog Velšanina nije mogao više. Tajlanđanin je meč otvorio brjkom 71 i držao je priključak do kraja četvrtog frejma.
Snuker
Otvoreno prvenstvo Severne Irske u snukeru
09/10/2021 AT 19:20
Bivši dvostruki šampion sveta je potpum preuzeo kontrolu osvojio je narednih šest partija, u kojima je rivalu dozvolio da osvoji samo 30 poena.
"Kada sam došao ovde nism imao nikakava očekivanja, nisam se nadao pobedi", rekao je 42-godišnji Vilijams, koji je promenio način treniranja i štap na startu nove sezone.
"Borio sam se i zadovoljan sam što sam osvojio takmičenje. Najbolji snuker sam sačuvao za danas. Nisam se trudio da pravim brejkove, već da osvajam frejmove."
"Mislim da prethodnih godina nisam prolazio osminu finala na ovom takmičenju, tako da sam čini mi se iznenadio sebe. Dosta novca sam osvojio u Kini i na Tajlandu, postao sam dobar putnik."
Turnir na Tajlandu je bio dostupan uživo na Eurosport Plejeru, a naredno takmičenje koje će Eurosport direktno pratiti počinje 18. septembra, Vorld open u Jušanu.
Snuker
Nakon 17. godina ponovo British Open
15/08/2021 AT 07:27
Snuker
Svetsko prvenstvo se vraća u Krusibl teatar
16/04/2021 AT 16:20