Selbi je tokom celog duela sa O'Salivenom imao rezultatski zaostatak, a u devetom frejmu je bio na dobrom putu da smanji prednost rivala na 5-4.
Međutim, nakon nanizanih 70 poena, nije uspeo na željeni način da otvori par crvenih, pružio je priliku O'Salivenu, koji je spektakularnim čišćenjem stola došao do trijumfa.
"Nisam se tehnički osećao savršeno, ali sam ipak igrao napadački, nadajući se da će se stvari dobro razvijati. Ofanzivnom igrom sam se trudio da držim protivnika u podređenom položaju. Daleki udarci su bili dobri i bio sam strpljiv", rekao je petostruki Masters šampion.
Snuker
Otvoreno prvenstvo Severne Irske u snukeru
09/10/2021 AT 19:20
"Mark je jedini igrač koji može da osvaja turnire i kada ne igra dobro, jer je tektički neverovatan i zato je najteži protivnik na turu. Gledao sam sve njegove mečeve na Šampionatu Ujedinjenog Kraljevstva i shvatio sam koliko je težak rival za svakog igrača. On je kao granit", dodao je O'Saliven.
"Shvatio sam da on tako ne igra samo protiv mene. Divim se njegovoj želji za pobedom i imam veliko poštovanje prema njemu. Tokom godina bio sam kivan na njega, stvari sam doživljavao lično, ali to je prošlost jer znam da je on veliki igrač", iskren je bio O'Saliven.
Petostruki šampion je odlično otvorio meč, osvojio je prva tri frejma, da bi Selbi smanjio prednost pred odmor. Nakon trocifrenog brejka i dobre igre u sedmom frejmu, O'Saliven je poveo 5-2.
Razliku je smanjio Selbi brejkom od 68 poena, ali nije mogao više protiv izvanrednog rivala.
Na svom šestom Mastersu u karijeri, Bari Hokins je upisao prvu pobedu, protiv Džoa Perija, a sinoć je demonstrirao fantastičnu igru u okršaju sa Markom Alenom, slaveći na kraju sa ubedljivih 6-2.
"Veličanstven je osećaj biti u polufinalu ovako velikog turnira. Igrao sam dobro. Držao sam Alena na njegovom mestu i nisam mu pružao prilike. Moja odbrambena igra je bila dobra, dok je on napravio nekoliko loših poteza i ostavljao mi prilike", rekao je Hokins.
Snuker
Nakon 17. godina ponovo British Open
15/08/2021 AT 07:27
Snuker
Svetsko prvenstvo se vraća u Krusibl teatar
16/04/2021 AT 16:20