Džon Higins je u finalu poslednjeg turnira druge sezone Serije domaćih nacija savladao Barija Hokinsa rezultatom 9-7.
Hokins je vodio 4-2, ali je Higins od narednih deset frejmova osvojio sedam i uz trofej Reja Rirdona dobio je ček na 70.000 funti. Otvoreno prvenstvo Velsa je uz Svetsko prvenstvo i UK šampionat najstariji turnir u snukeru, a od danas, Higins je rekorder takmičenja sa pet trofeja, Škot ima jedan više od Ronija O'Salivena, koga je Higins savladao u četvrtfinalu sa 5-1.
Higins je došao do druge titule u sezoni, nakon osvajanja Indija opena u septembru.
Snuker
Masters Londona i Nemačke otvaraju novu snuker godinu
08/01/2022 AT 11:38
Iako je napunio 42 godine, Džon Higins je i dalje u vrhunskoj formi, njegova kompletna igra je jaka kao u najboljim danima. Trio velikana, koji su postali profesionalci 1992. godine, Higins, O'Saliven i Mark Vilijams, osvojili su polovinu rangirnih takmičenja u tekućoj sezoni. Trojica profesionalaca osvojila su sve što se može osvojiti u snukeru, zajedno imaju 82 titule, uz 11 Masters trofeja, tako da u petoj deceniji mogu da uživaju na poslu i bez velikog pritiska nižu uspehe.
Higins je nakon uspeha u Kardifu ostao na petom mestu rang liste, ali je drastično smanjio zaostatak za Dingom.
Hokins se pomerio za jedno mesto i danas je sedmi igrač sveta. Englez je propustio priliku da osvoji svoju četvrtu rangirnu titulu, prvu nakon Svetskog gran prija 2017.
38-godišnji Englez je imao katastrofalnu sezonu do takmičenja u Kardifu, na šta je uticala tragična smrt brata Hokinsove supruge.
Snuker
Scottish Open na Eurosportu
06/12/2021 AT 10:26
Snuker
Prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva u snukeru se vraća u Jork
22/11/2021 AT 08:51