Mečevi osmine finala Svetskog gran prija doneli su brojna iznenađenja, jer kao i u prvom kolu, turnir je završen za nekoliko favorita.
Prvi od njih je Džad Tramp, prošlogodišnji šampion, koji je poražen u meču sa drugim igračem sveta, Stjuartom Bingamom, rezultatom 4-2.
Za radost domaćih navijača pobrinuo se Rajan Dej, koji je posle kontranapada i dva trocifrena brejka uspeo da savlada Džona Higinsa sa 4-3.
Snuker
Otvoreno prvenstvo Severne Irske u snukeru
09/10/2021 AT 19:20
U prvom meču trećeg dana takmičenja u Hlandudnu, Ding je sa nulom dobio svetskog šampiona iz 2002. godine, Pitera Ebdona.
Ding je napravio brejkove od 78, 63, 89 za važnu pobedu, jer Kinez nakon loše sezone grčevito se bori da ostane među nosiocima turnira u Šefildu, koji počinje 16. aprila. Ding je provizornoj rang listi tek 19. igrač sveta, a samo 16 najboljih ne mora da igra kvalifikacije za turnir u Krusiblu.
Šampion sveta u snukeru koji se igra sa šest crvenih kugli, Tepčaja Un-Nu napravio je preokret u duelu sa Markom Alenom, nakon što je Irac vodio 2-0, naredna četiri frejma osvojio je Tajlanđanin.
U večernjem delu programa plasman među osam najboljih izborio je Džo Peri, koji je sa 4-1 savladao Kajrena Vilsona, a istim rezultatom je i Šon Marfi bio bolji od Martina Goulda.
Nakon što je eliminisao Marka Selbija, Tom Ford je naišao na nadahnutog Alija Kartera, kojem su bila dovoljna četiri frejma za ubedljivu pobedu. U četvrtfinalu je i Liang Venbo, koji je savladao Majkla Holta sa 4-2.
Parovi četvrtfinala:
Ryan Day v Stuart Bingham
Thepchaiya Un-Nooh v Ding Junhui
Ali Carter v Joe Perry
Shaun Murphy v Liang Wenbo
Snuker
Nakon 17. godina ponovo British Open
15/08/2021 AT 07:27
Snuker
Svetsko prvenstvo se vraća u Krusibl teatar
16/04/2021 AT 16:20