PA Sport

Šampionat Ujedinjenog Kraljevstva

Šampionat Ujedinjenog Kraljevstva

The 03/12/2018 at 08:52

Deveti rangirni turnir u sezoni, Šampionat Ujedinjenog Kraljevstva počinje 27. novembra u Barbikan centru u Jorku. Prvi od tri najvažnija snuker turnira u sezoni okupiće sve profesionalce, njih 128 startovaće takmičenje u prvom kolu, koje neće biti pokriveno televizijskim kamerama. Direktni prenosi počinju od drugog kola, koje počinje 1. decembra.

Istorija jednog od najvažnijih turnira u snukeru počinje 1977. godine, a od 1984. takmičenje donosi rangirne poene. Pre godinu dana Roni O’Saliven je osvojio šestu titulu šampiona Ujedinjenog Kraljevstva, pobedom 10-5 nad Šonom Marfijem.

O’Saliven je suvlasnik rekorda po broju titula na UK Šampionatu sa Stivom Dejvisom, ali je legendarni Englez svoje prve dve titule osvojio pre 1984. godine.

Turnir u Jorku ove godine obećava da bude uzbudljiviji nego ikad ranije, jer mnogi vrhunski igrači snukera su u Belfastu pokazali zavidnu formu, pored aktuelnog šampiona na Openu Severne Irske blistali su Džad Tramp i Mark Selbi, bivši šampioni turnira u Jorku.

Eurosport će direktnim prenosima ispratiti kompletan Šampionat Ujedinjenog Kraljevstva, od drugog kola, svakog dana u 14:00 i 19:45.