U petak 26. novembra (od 12:20h) počinje još jedna sezona Svetskog kupa u skijaškom trčanju. Svetski kup će se sastojati od ukupno 62 takmičenja, pri čemu će zimski karavan obići 14 lokacija. Do marta 2022. godine, za kada je zakazano finale, takmičari će voziti po 14 individualnih trka, po dve štafetne trke i dve timske.
16. izdanje Tour de Ski-a održaće se od 28. decembra do 4. januara, a prve trke mešovitih štafeta kao i mešovitih timskih disciplina održaće se nakon Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Nagradni font će biti povećan na 45.500 švajcarskih franaka. Prošle godine je Kristalni globus osvojio Aleksandar Bolšunov u muškoj kategoriji dok je među damama slavila Džesika Digins.
Skijanje
Nordijska kombinacija, skijaško trčanje i biatlon na Eurosportu
26/11/2020 AT 13:11
U subotu 27. novembra počinje takmičenje biatlonaca u okviru još jedne sezone Svetskog kupa. Prve dve trke biće održane u švedskom Estersundu gde će se biatlonci takmičiti u pojedinačnoj i sprint disciplini, a zatim od 2. do 5. decembra na istom mestu će biti voženi sprint, potera i štafeta. Nakon toga će takmičari posetiti Austriju, Francusku, Nemačku, Italiju, a nakon Zimskih olimpijskih igara očekuju se još trke u Finskoj, Estoniji i velika završnica u Norveškoj. I prethodne sezone je u završnici slavio Johanes Tingnes Be, i tako obezbedio treći uzastopni trofej, dok jeTiril Ekhof prošle sezone bila najbolja u ženskoj konkurenciji. Prve trke biatlonaca u novoj sezoni gledajte u subotu 27. novembra od 11:40h na Eurosportu 1.