Svetski kup u nordijskoj kombinaciji startuje u petak (27.11.) u Finskoj. Zimski centri domaćini u ovoj sezoni biće Ramsau (Austrija), Feme Vali (Italija), Lahti (Finska), Sifeld (Austrija), Klingental (Nemačka), Peking (Kina), Oslo (Norveška), Šonah im Švarcvald (Nemačka). Glavni događaj sezone je Svetski Kup koji će se održati od 22. februara do 7. marta u Oberstdorfu.
Biće ovo 38. izdanje Svetskog kupa u nordijskoj kombinaciji za muškarce i prvo za dame. Muško takmičenje počinje u petak 27. novembra, a ime pobednika saznaćemo 21. marta. U ženskoj konkurenciji će se održati četiri događaja. Start je zakazan za 4. decembar u Lilehameru, a završnica 3. januara u Estoniji.
Prošlogodišnji dominantni šampion Jarl Magnus Riber, pokušaće da nastavi svoju dominaciju u pohodu na još jedan Kristalni globus. Prošlogodišnji vicešampion Jurgen Gabak biće jedan od glavnih rivala Riberu u borbi za još jednu titulu.
Svetski kup u skijaškom trčanju
Ovog petka na programu je i početak 40. izdanja Svetskog kupa u skijaškom trčanju. Prva trka zakazana je za petak u Finskoj, a završna trka će se voziti 21. marta u Kini. Nakon otkazivanja takmičenja u Lilehameru, domaćini ove sezone biće Davos, Drezden, Val Muster, Dobijako, Val di Feme, Lahti, Falun, Novo Mesto, Oslo, Peking.
Svetski kup u biatlonu
Za subotu 28. novembar zakazan je i početak još jednog Svetskog kupa u biatlonu. Ovogodišnji domaćini trka su Finska, Austrija, Nemačka, Italija, Slovenija, Češka i Norveška. Prva trka će se voziti u finskom Kontiolahtiju, dok je završnica zakazana 21. mart u Oslu. Svetski šampionat u biatlonu održaće se slovenačkoj Pokljuki od 9. do 21. februara.
Svetska pandemija Korona virusa i dalje utiče na sportski kalendar, pa nije isključeno da će predstojeća takmičenja pratiti i izmene u kalendaru, ali bez obzira na to kako će on izgledati Eurosport i Eurosport Plejer će ispratiti najznačajnije ski događaje u sezoni.