Nova sezona FIS Svetskog kupa u ski skokovima obići će 18 borilišta, na kojima e se održati 31 takmičenje u olimpijskoj sezoni.
U Visli je nedavno instalirano novo zaletište, a organizatori su zadovoljni interesovanjem ljubitelja ski skokova, jer su karte rasprodate još pre tri nedelje i za timsko takmičenje 18. novembra i za pojedinačno dan kasnije.
Novina u sezoni su obavezne kvalifikacije za sva takmičenja. Ranije, skakači iz Top 10 direktno su se kvalifikovali za prvu seriju takmičenja, dok će od ove sezone svi morati da se kvalifikuju.
Ski Skokovi
Počinje Svetsko prvenstvo u ski skokovima
19/11/2021 AT 09:30
Teško je prognozirati ko su favoriti u Visli, jer svaki skakač koji je prošlu sezonu završio među deset najboljih mogao bi da osvoji najviši stepenik podijuma, uključujući i Poljaka Davida Kubackog, koji je pobedio na nedavno završenom Gran priju.
Prvog dana takmčienja, očekuje se uzbudljiv duel između najjačih timova Evrope, Poljska, Austrija, Norveška i Nemačka imaju velike šanse da upišu pobedu na startu sezone.
Zbog povreda u predsezoni, nekoliko velikih imena ski skokova nećemo pratiti, uključujući i Gregora Šlirencauera, zbog povrede kolena, a Kenet Gangnes i Zeverin Frojnd su pokidali ACL ligamente kolena i obojica će propustiti kompletnu sezonu, uključujući i Olimpijske igre u Pjongčangu.
Ski Skokovi
Novogodišnja turneja - četiri skakaonice na Eurosportu
28/12/2020 AT 11:11
Ski Skokovi
Počinje Svetski kup u ski skokovima
19/11/2020 AT 12:57