Eurosport je danas najavio da će legenda motosporta Tom Kristensen biti ekskluzivni ekspert u okviru direktnih prenosa automobilističke trke 24 sata Le Mana sledeće nedelje, širom Evrope i azijsko-pacifičke regije.
Danski šampion, poznat kao “Mister Le Mans” zahvaljujući svom neverovatnom rekordu od čak devet pobeda, priduržiće se voditelju Eurosporta, Nilu Kolu (Neil Cole) u dnevnoj emisiji sa lica mesta, “Le Man 24 minuta” koja će obožavatelje upoznati sa novostima iz pitova i garaža.
Na programu od ponedeljka, 13. juna, “Le Man 24 minuta” rasplamsaće strasti fanova u nedelji pred legendarnu trku. Eurosport će emitovati uživo i treninge u sredu, 15. i kvalifikacije u četvrtak, 16. juna, zagrevanje i trku podrške u nedelju jutro i svaki minut od 24 sata Le Mana tokom vikenda.
Motosport
24 sata Le Mana uživo na Eurosportu
17/08/2021 AT 15:42
Specijalni gosti, najnovije vesti, intervjui i izveštaji sa trkališta biće deo emisije “Le Man 24 minuta”. Kristensenovo iskustvo i znanje bez premca, omogućiće fanovima ekskluzivan uvid u psihičke i tehničke napore koji su neophodni za učešće u najprestižnijoj trci izdržljivosti u svetu motosporta.
Piter Haton (Peter Hutton), izvršni direktor Eurosporta, izjavio je: „Tom Kristensen je neosporno najbolji vozač u istoriji trke 24 sata Le Mana. Sa ponosom mu želimo dobrodošlicu u porodicu Eurosportovih talenata koja uključuje i šampione kao što su Džon Makenro (John McEnroe), Greg Lemond (Greg LeMond), Erik Kantona (Eric Cantona) i Džonatan Edvards (Jonathan Edwards). Dogovorom sa Tomom sprovodimo u delo našu želju i posvećenost da svojim gledaocima omogućimo da najveća imena iz sveta sporta ispričaju najbolje priče iz same srži akcije.”
Tom Kristensen je rekao: Eurosport ima veliko nasleđe u svetu motosporta, a posebno u trci 24 sata Le Mana. Ova sportska destinacija, preko 20 godina omogućava najbolju pokrivenost trke i nastavlja da unapređuje ponuđeni sadržaj inovativnim tehnologijama, kao što je Eurosport Player, kako bi fanovi mogli da prate trku bilo kada i na bilo kom uređaju. Veliko mi je zadovoljstvo što se timu pridružujem samo dve godine nakon mog poslednjeg pojavljivanja.”
Ukratko o Tomu Kristensenu
  • Učestvovao u 24 sata Le Mana trci 18 puta, uključujući 14 nagrada, od 1997. do 2014. godine
  • Nosilac rekorda u najvećem broju pobeda, čak 9, pri čemu je 6 uzastopnih, između 2000. i 2005. godine. Poslednja pobeda 2013. godine
  • Nosilac rekorda u broju pobeda na prestižnoj trci 12 sati Sebringa
  • Svetski FIA 2013 Endurance šampion
Motosport
24H Le Man na Eurosportu
17/09/2020 AT 18:27
Motosport
Virtuelna trka 24 sata Le Mana
11/06/2020 AT 11:00