Svetsko prvenstvo u motokrosu 2019. godine očekuje svoj start ovog vikenda u Velikoj Britaniji. Sezona motokrosa je otvorena pre tri nedelje u Argentini, a prva trka MXGP-a počinje u nedelju 24. marta.
Prošlogodišnja MXGP trka bila je jedna od najupečatljivijih tokom cele godine, jer je završnicu obeležilo nadmetanje između Džefrija Herlingsa i Antonia Kairolia, koje je rezultiralo pobedom Herlingsa. Iako je prošlogodišnju trku završio kao drugoplasirani, Kairoli će ove godine imati priliku da popravi rezultat. Ovog puta neće imati Herlingsa kao opasnost, ali na startnom spisku se nalaze i druga velika imena motokrosa, što najavljuje još jedno zanimljivo takmičenje.
Prvo Svetsko prvenstvo u motokrosu u Velikoj Britaniji održano je 1957. godine, kada je pobedio dvostruki svetski prvak Džef Smit. Od tada, već šezdeset godina britanski GP obišao je mnoge krugove i imao velika imena motokrosa za pobednike.
Motocross
Start MXGP sezone
01/03/2020 AT 12:57
Ovogodišnju prvu trku možete pratiti u nedelju 24. marta na Eurosportu 2 sa početkom od 14.00 časova, dok je druga trka na programu istog dana od 16.45 takođe na Eurosportu 2.