Malezija je domaćin šeste runde Superbajk svetskog šampionata, koja će se održati na mitskoj stazi Sepang, južno od Kuala Lumpura. Takmičare očekuje 5.5 kilometara staze presvučene novom podlogom, na kojoj se nalaze dva dugačka pravca, kao i brojne, tehnički izuzetno zahtevne, krivine, u kojima će se testirati granica sila prijanjanja. Međutim, to nisu jedini izazovi pred asovima Superbajka, jer zbor najviše temperature vazduha, u odnosu na druge stanice prvenstva, kako vozači tako i njihove mašine biće na testu izdržljivosti.
Takmičenje u Imoli obeležio je Dejvis, vozač Dukatija upisao je dvostruku pobedu, kao i u Aragonu na trećoj rundi, iako je Džonatan Rej slovio za favorita. Vozač Kavasakija obeležio je vikend u Belgiji, takođe dvostrukom pobedom, tako da se na Sepangu očekuje novi obračun dvojice vozača. Prošle godine u Maleziji, Rej je pobedio na prvoj trci, a Dejvis na drugoj.
Tom Sajks je uvek konkurent za mesto na podijumu, kao i za pobedu, ali trenutno ima veliki zaostatak za Dejvisom i želja mu je da redukuje deficit na stazi gde do danas nije upisao ni jednu pobedu, iako je izvanredno vozio kvalifikacije.
Motocikli
8 sati Suzuke
26/07/2019 AT 11:39
U borbu za mesto na najvišem stepeniku podijuma mogli bi da se umešaju i vozači Honde, Mihael van der Mark i Niki Hajden, koji su nakon podijuma u Asenu imali težak vikend u Imoli.
Direktni prenosi na Eurosportu 1 počinju u subotu u 7:30, kada su na programu kvalifikacije. Prva trka zakazana je u 10 časova u subotu, dok će se druga održati u istom terminu u nedelju 15. maja.
Motocikli
Dvostruka pobeda Reja na Laguna Seki
25/06/2018 AT 05:44
Motocikli
Mitska trka "Bol d'Or" na Eurosportu
17/09/2015 AT 14:33