Reuters

Svetsko prvenstvo za muškarce u Kanadi

Svetsko prvenstvo za muškarce u Kanadi

The 31/03/2019 at 20:25

Svetsko prvenstvo u karlingu za muškarce, koje ove godine slavi 60. godišnjicu, održaće se od 30. marta do 7. aprila u Kanadi.

Nakon što je u Letbridžu održano Svetsko prvenstvo za žene u karlinu 2012. godine, ove godine će grad na jugu kanadske provincije Alberte biti domaćin Svetskog prvenstva u karlinu za muškarce.

Ukupno će se takmičiti 13 timova, koji su se kvalifikovali kroz različite rute. Nakon ceremonije otvaranja koja je zakazana za subotu 30. mart, timovi će se boriti u 20 sesija do 5. aprila.

Nakon toga, prvih šest timova nastavlja takmičenje. Timovi koji prvi deo takmičenja završe na prvom i drugom mestu direktno će se plasirati u polufinale.

Trećeplasirane očekuje još jedna utakmica sa ekipom koja bude šesta na rang listi, a još jednu utakmicu očekuje i ekipe koje budu prvu fazu takmičenja završile na četvrtom i petom mestu.

U subotu 6. aprila igraće se i polufinalne utakmice, nakon čega će se znati koji timoviće se u nedelju boriti za titulu Svetskog prvaka u karlingu.

Na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu koje je održano u Las Vegasu pobedu je odnela ekipa Švetske, drugoplasirana bila je Kanada, a bronzana medalja je otišla u Škotsku.