Evropsko prvenstvo u malom fudbalu, pod pokroviteljstvom UEFA, održava se svake druge godine i okuplja najbolje evropske futsal reprezentacije.
Eurosport će, naravno, biti na licu mesta, kako bi gledaocima u direktnim prenosima prikazao veštine asova malog fudbala, kao i preneo atmosferu iz beogradske “Kombank arene”, u kojoj ima mesta za gotovo 25.000 gledalaca.
Glavni grad Srbije biće domaćin takmičenja koje se održava od 2. do 13. februara.
Futsal
Srbija pred 11.000 navijača pobedila Sloveniju
06/02/2016 AT 11:27
Prethodni šampionat obeležila je eliminacija branilaca titule u polufinalu, kada je od Španaca bila bolja Rusija.
Selekcija Španije tako nije uspela da se plasira u svoje peto uzastopno finale, a na kraju šampionata su morali da se zadovolje bronzanom medaljom, do koje su došli pobedom 8-4 u duelu sa Portugalom.
Titulu su osvojili Italijani, nakon što su savladali Ruse u finalu sa 3-1, a najbolji strelac takmičenja bio je naturalizovani Rus, Eder Lima, sa osam pogodaka.
Svakog takmičarskog dana na programu će biti dva meča, u 18.30 i 21 čas, a turnir će otvoriti domaćin Srbija i selekcija Slovenije, ekipe koje se uz Portugal nalaze u A grupi.
Grupu B čine Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C su Rusija, Hrvatska i Kazahstan, a u grupi D su aktuelni šampioni, Italijani, sa Česima i selekcijom Azerbejdžana.