Polufinalni susreti na Svetskom prvenstvu doneli su mnogo uzbuđenja, pobednice su slavile plasman u finale nakon produžetaka.
Prvo su hrabre devojke iz Severne Koreje odolele svim napadima trostrukih šampionki iz Amerike, koje su se za produžetke izborile pogotkom Džejkobsove u 89. minutu.
Korejke su povele nakon penala u 50. minutu, koji je iskoristila So Jun, a veliki trijumf ekipi iz Azije donela Hjang Sin, u prvom minutu prvog produžetka.
Fudbal
32. kolo Bundeslige: Tri kola do kraja i pitanje opstanka
07/05/2021 AT 09:23
Druga polufinalna utakmica, između Japana i Francuske, donela je relativno monotonih 90 minuta, ali su produžeci bili veoma dramatični.
Mateo je dovela Francuskinje u vođstvo u 99. minutu, da bi prednost duplirala Garatova dva minuta kasnije. Borbene fudbalerke Japana su nakon kaznenog udarca u 109. minutu smanjile prednost Francuskinja, preko Momikijeve, ali do izjednačenja nisu mogle.
Eurosport će direktno ispratiti mečeve za treće mesto i titulu, koji se igraju u 06:45 i 10:15, respektivno, u subotu 3. decembra.
O FIFA Svetskom prvenstvu za devojke do 20 godina
Osmo izdanje dvogodišnjeg takmičenja pod patronatom FIFA, okupiće najbolje fudbalerke u 16 nacionalnih selekcija.
Predstavnice Azije biće devojke iz Japana, Severne i Južne Koreje, iz Afrike dolaze Ganjanke i Nigerijke, a Okeaniju pored domaćina, predstavljaće i reprezentacija Novog Zelanda.
Iz zemalja CONCACAF-a, u Papua Novu Gvineju otputovaće Kanađanke, Amerikanke i Meksikanke, a iz Južne Amerike nastupiće Brazilke i Venecuelanke.
Samo iz Evrope pravo nastupa imaju četiri selekcje, a to su: Nemačka, Francuska, Švedska i Španija.
Žreb grupne faze takmičenja održan je u martu ove godine u sedištu FIFA u Cirihu. Nosioci su određeni na osnovu učinka na prethodnom turniru.
Po dva najbolja tima nakon tri odigrana meča u grupi, plasiraće se u četvrtfinale Svetskog prvenstva.
Nemice su bile šampionke poslednjeg takmičenja, koje je pre dve godine održano u Kanadi, kada su u finalu savladale Nigerijke minimalnim rezultatom.
Tada su Nemice došle do svoje treće titule, koliko su osvojile i Amerikanke.
Eurosport će direktnim i odloženim prenosima ispratiti kompletan turnir, koji se završava 3. decembra, kada će se na Nacionalnom fudbalskom stadionu u Port Moresbiju odigrati finalni meč.
Fudbal
31. kolo Bundeslige
23/04/2021 AT 08:51
Fudbal
30. kolo Bundeslige
19/04/2021 AT 16:30