U polufinalnim mečevima, predstavnici tri konfederacije (Afrika, Evropa i Južna Amerika) borili su se za mesto u finalu FIFA Svetskog kupa za kadete u Indiji, ali samo jedna konfederacija će imati šampiona.
Engleska i Španija su pobedile Brazil i Mali, nakon što su oba tima imala nadahnute napadače, zvezde u usponu, Rijana Brustera i Abela Ruiza, koji su nastavili trku za „zlatnu kopačku“, priznanje za najboljeg strelca takmičenja.
Drugi het-trik u isto toliko mečeva za Rijana Brustera odveo je Englesku do premijernog finala, nakon trijumfa 3-1 nad vršnjacima iz Brazila. Napadač Liverpula je načeo mrežu rivala već nakon deset minuta, da bi Paulinjo izjednačio u 21. minutu. Englezi su pre odmora ponovo došli u vođstvo, a sudbinu „Karioka“ zapečatio je Bruster svojim šestim pogotkom na turniru.
Fudbal
32. kolo Bundeslige: Tri kola do kraja i pitanje opstanka
07/05/2021 AT 09:23
Dva pogotka Abela Ruiza i jedan Ferana Toresa, sprečili su šampione Afrike da se domognu drugog uzastopnog finala, odnosno za titulu će se boriti isti akteri kao i na minulom UEFA Evropskom kadetskom prvenstvu.
Daleko od toga da je Mali deklasiran u meču za finale, igrali su sa mnogo energije i izvršili su pritisak na Španiju, a da je priznat čist pogodak Dokura, kojim bi Mali smanjio na 2:1, možda bi ishod mea i bio drugačiji. Ofanziva i pritisak su kadetima Malija doneli samo jedan pogodak, 15 minuta pre kraja, što je bilo nedovoljno za preokret.
Prvi put u istoriji svetskih prvenstava za kadete, za svoju prvu titulu boriće se Engleska i Španija, uz direktan prenos na Eurosportu, u subotu 28.X od 16:30. Na istom stadionu, “Vivekananda Juba Bharati Krirangan” u Kolkati, u 13:30 za treći stepenik podijuma boriće se Brazil i Mali.
Fudbal
31. kolo Bundeslige
23/04/2021 AT 08:51
Fudbal
30. kolo Bundeslige
19/04/2021 AT 16:30