U okviru 1/16 UEFA Lige šampiona Spartak će igrati utakmicu protiv Volfsburga čiji je ženski tim osnovan 2003. godine i za kratko vreme je postao dvostruki pobednik UEFA Lige šampiona, dvostruki šampion Bundeslige, dvostruki pobednik Kupa Nemačke.
Iza kluba stoje ozbiljni sponzori, vrhunski rad i odličan nemački "pedigre". U predstojećoj utakmici Volfsbur u odnosu na Spartak neće biti favorit, on će biti apsolutni favorit.
Vučice su opasne, ali koliko će napad Spartaka biti opasan, recimo od strane najperspektivnije mlade fudbalerke Srbije, šesnaestogodišnje Alegre Poljak (1,62 cm) kada se nađe oči u oči sa odbranom Volfsburga, protiv, pretpostavimo, Babet Peter (27 godina, 171 cm) koja iza sebe ima 92 međunarodne utakmice i učešće na Svetskom prvenstvu?
Fudbal
32. kolo Bundeslige: Tri kola do kraja i pitanje opstanka
07/05/2021 AT 09:23
Šta na sredini terena može učiniti "sremski Mesi", šesnaestogodišnja Tijana Filipovic (1,60 cm) protiv, recimo, Lene Goesling (29 godina, 171cm), prekaljene internacionalke?
A opasnost po odbranu Spartaka? Odbrana će imati sjajnu priliku da se oproba protiv Aleksandre Pop (24 godine, 174 cm) golgeterke Volfsburga i nemačke reprezentacije.
Sportski direktor Bojan Arsić, na pitanje kakve su Spartakove šanse, je rekao: "Trudićemo se da budemo dobri domaćini, da se predstavimo u najlepšem svetlu, da probamo taktički da se nadmudrujemo, ali rezultatom apsolutno nismo opterećeni. Unapred smo pobedili. Naše fudbalerke jedine igraju Ligu šampiona i jedino će one ove godine predstavljati Srbiju i srpski fudbal u najelitnijem klupskom takmičenju starog kontinenta."."
Šesnaestogodišnja Tijana Filipović je letos debitovala u Ligi šampiona protiv lisabonske Benfike i na toj utakmici je postigla gol. Njen nastup u kvalifikacijama za LŠ ocenjen je pozitivno. Evo šta je Tijana rekla: "Uopšte nisam opterećena jačinom protivnica i jedva ćekam da istrčimo na teren. Vredno radim i treniram, isto kao i moje saigračice, pa sam zato ubeđena da ćemo igrati najbolje što znamo. Verujem da ćemo se predstaviti u lepom svetlu. Naravno da bih volela da pobedimo pred domaćom publikom. Ne očekujem pobedu, ali je potajno sanjam."
tekst preuzet sa www.zfk-spartak.in.rs
Fudbal
31. kolo Bundeslige
23/04/2021 AT 08:51
Fudbal
30. kolo Bundeslige
19/04/2021 AT 16:30