Dva penala u polufinalnom duelu Amerike i Nemačke bila su presudna za ishod prvog polufinalnog meča na Svetskom prvenstvu u Kanadi.
Devojka koja je postigla najviše golova na turniru, Silija Sasik, promašila je penal, ali je kapiten američkog tima, Keril Lojd bila precizna sa bele tačke.
Amerikanke su morale da igraju bez suspendovane Megan Rapino i Loren Holidej, ali to se nije loše odrazilo na prikazanu igru, koja je bila najbolja tokom celog turnira.
Fudbal
32. kolo Bundeslige: Tri kola do kraja i pitanje opstanka
07/05/2021 AT 09:23
Aleks Morgan je imala dve odlične šanse u prvom poluvremenu, ali je kao pobednik iz tih duela izašla Nadin Angerer, golman Nemačke.
Nemice su se neobično mučile da pronađu ritam, Sasik, Anja Mitag i Dženifer Marozan nisu bile opasne po gol Amerike.
Prvo poluvreme je obeležio težak sudar glavama, nakon kojeg je Morgan Brajan ostala da leži na zemlji a Aleksandra Pop je obilno krvarila iz rane na glavi. Obe igračice su nastavile igru posle pauze od četiri minuta.
Posle 60 minuta igre, Nemice su imale priliku da povedu, ali je Sasik promašila kazneni udarac, dosuđen nakon povlačenja Popove u šesnaestercu, od strane Džuli Džonson.
Solo je krenula u pogrešnu stranu, ali je Sasik promašila ceo go.
Manje od deset minuta kasnije, Anrike Kran je skrivila penal na Morganovom, a sa 11 metara precizna je bila Lojdova.
Nekoliko minuta pre kraja, odličnu igru Amerikanki pogotkom je krunisala Keli Ohara, koja je ušla u igru u drugom poluvremenu.
Drugi polufinalni meč na programu je u sredu, u Edmontonu, kada će se sastati Japan i Engleska, uz direktan prenos na Eurosportu od 00.20 po srednjeevropskom vremenu.
Fudbal
31. kolo Bundeslige
23/04/2021 AT 08:51
Fudbal
30. kolo Bundeslige
19/04/2021 AT 16:30