Pariz, 5. mart 2015. – Eurosport je danas objavio da je potpisan ugovor sa Američkom profesionalnom fudbalskom ligom (MLS) o prenošenju utakmica na svim teritorijama Eurosporta u Evropi, od početka 20. MLS sezone u martu. Ugovor važi za period 2015-2018 tokom deset meseci fudbalske sezone (mart-decembar).
Četvorogodišnji ugovor uključuje ekskluzivna TV i digitalna prava, za sve regularne mečeve u sezoni, AT&T MLS Ol-Star utakmicu, MLS plej-of i MLS Kup.Utakmice će prenositi oba kanala, Eurosport i Eurosport 2, kao i Eurosport Plejer, Eurosportov onlajn pej servis.
Osnovana 1996., u MLS se takmiči 20 ekipa iz SAD i Kanade za MLS Kup, koji je 2014. osvojio LA Galaksi, peti put. Liga beleži rapidan rast poslednjih godina, tokom prošle sezone skoro šest miliona navijača je posetilo MLS utakmice. Prosečan broj gledalaca MLS utakmica je danas veći i od NBA i NHL mečeva.
Fudbal
32. kolo Bundeslige: Tri kola do kraja i pitanje opstanka
07/05/2021 AT 09:23
Piter Haton, CEO Eurosport grupe, prokomentarisao je: ”Zadovoljstvo je objaviti našu podršku dugoročnoj MLS viziji. Nedavni potpisi Stivena Džerarda i Franka Lamparda su dokaz volje lige i vlasnika da investiraju u svetski poznata imena. To može samo da pomogne MLS internacionalnom rastu, gde ćemo se mi truditi da prikazujemo ligu u direktnim prenosima i u udarnim terminima, kako bismo došli do najšire evropske publike. Kako nastavljamo da unapređujemo kvalitet Eurosporta u regionu, novi ugovor sa MLS je značajan korak u povećanju ponude direktnih prenosa fudbalskih mečeva, kao potvrda naše vere u potencijal lige da nastavi sa rastom.”
“U jubilarnoj MLS sezoni, s’ velikim uzbuđenjem objavljujemo partnerstvo sa Eurosportom, koje će nam pomoći u internacionalnom širenju”, rekao je Geri Stivensom, predsednik i izvršni direktor “MLS Business Ventures”. “Eurosport je izgradio reputaciju prikazujući vrhunske sadržaje gledaocima širom Evrope i uzbuđeni smo jer smo njihov najnoviji partner. Sa dva nova tima, Njujork Siti FC i Orlando Siti SC, internacionalne zvezde, poput Davida Vilje, Franka Lamparda i Kake, su se pridružile ligi, kao i sa igračima iz 60 zemalja, 2015. će biti uzbudljiva godina za MLS.”
Standardan raspored utakmica:
Do četiri meča će se direktno prenositi svakog vikenda na Eurosportu i Eurosportu 2, uključujući jednu utakmicu u nedelju u 23:00 (CET) i jedan meč kasnije, u direktnom prenosu od 01:00 (ponedeljak jutro).
Polusatni pregled kola će se emitovati na Eurosportu 2 svakog petka u udarnom terminu.
Program za vikend 19.-21. jun:
subota 22h Seattle Sounders FC - San Jose Earthquakes na Eurosportu 2
nedelja 23h DC United - New England Revolution na Eurosportu 2
Fudbal
31. kolo Bundeslige
23/04/2021 AT 08:51
Fudbal
30. kolo Bundeslige
19/04/2021 AT 16:30