Pandemija nije poštedela ni Formule E ove godine. Prva trka u novoj sezoni u čileanskom Santjagu je odložena, ali je čast da započne novu sezonu pripala Saudijskoj Arabiji. Dvanaest timova i 24 vozača ulaze u gladijatorsku arenu 26. i 27. februara.
U petak uveče, kada mrak padne na kolovoz Diriyah Street Circuit-a, staze će oživeti sa startom nove, sedme, sezone Forimule E. Ali pre zelenog svetla u Saudijskoj Arabiji pogledajmo neke od promena u predstojećoj sezoni. Kada je reč o vozačima, devet od 12 timova je napravilo neku promenu. Samo su timovi šampioni DS Techeetah, Mercedes-EQ i Nissan zadržali svoju postavku od početka prethodne sezone.
Šampion iz sezone 2016/17 Lukas di Grasi još godinu dana će biti deo Audi tima, gde će sarađivati sa Reneem Rastom. Džejk Denis debitovaće nakon što se pridružio timu BMW-a. On zamenjuje Aleksandra Simsa, koji se pridružio Aleksu Linu u Mahindra Group-u. Veteran Formule E Felipe Masa napustio je ROKiT Venturi Raceing, a na njegovom mestu se sada nalazi Norman Nato. Paskal Verlen se vraća Formuli E, ovog puta u redove TAG Heuer Porche tima zajedno sa Andreem Lotereom.
Formula E
Finale Formule E - šest trka u devet dana!
04/08/2020 AT 12:09
Kalnedar trka Formule E još uvek nije u potpunosti poznat. Za sada je planirano da se od februara do juna održi osam trka. Po treći put Formula E posetiće Diradžu, ali ovog puta će trka u Saudijskoj Arabiji predstavljati poseban izazov za vozače, jer će se obe trke odvijati po mraku. Timovi će se potom uputiti ka Rimu 10. aprila, a dve nedelje kasnije nas očekuje Valencia ePrix. Za početak maja je planirana trka u Monaku, a 22. maja Formula E će se voziti u Maroku, dok će se u junu dve trke voziti u Čileu. Planirano je još da se u kalendar trka upiše i domaćin poslednjih šest trka prošlogodišnjeg šampionata - Berlin ePrix. Njujorški ePrix će, nakon što je prošle godine otkazan, postati pojedinačni trkački događaj.
Formula E je uvek pokazivala da od nje možete očekivati neočekivano, a kvalitet vozača i automobila ove sezone zasigurno obećavaju isto. Nova sezona Formule E startuje u petak, a sve trke možete pratiti na Eurosportu i Eurosport Plejeru.
Formula E
Nova sezona Formule E na Eurosportu
21/11/2019 AT 14:41
Formula E
Završnica Šampionata Formule E ovog vikenda na Eurosportu
11/07/2019 AT 12:36