Deset timova i dvadeset vozača tokom sedmomesečne sezone ABB Formula-E takmičenja, pod patronatom FIA, obići će deset atraktivnih lokacija na pet kontinenata.
U cilju popularizacije vozila na električni pogon i u okviru globalne borbe protiv zagađenja, koje proizvodi drumski saobraćaj, dueli vozača Formule E održavaju se na ulicama velikih gradova, kao što su Njujork, Hong Kong i Pariz, a od ove sezone, ljubitelji trka u Rimu, Sao Paolu i Santijagu će na svojim ulicama gledati obračune najboljih pilota i bolida.
Pored novih trka, četvrta sezona donosi i jače agregate u vozilima, koji će imati 180kW, što će obezbediti više brzine ili izdržljivosti.
Formula E
Sedma sezona Formule E na Eurosportu
25/02/2021 AT 09:43
Formula E nije samo takmičenje, već i poligon za testiranje novih tehnologija, koje će postati sastavni deo vozila serijske proizvodnje u budućnosti. U razvoju učestvuje 11 partnera i 10 proizvođača vozila, koji Formulu E koriste kao katalizator za izbor pravca razvoja novih ideja.
Deveta trka sezone održaće se na adaptiranoj pisti aerodroma Tempelhof u Berlinu, koji je zatvoren za avio saobraćaj pre deset godina. Vozače očekuje krug dužine 2,375km sa deset krivina.
Kvalifikacije za E nagradu Berlina počinju u 14:00, dok je start trke zakazan za 18:00, uz direktne prenose na Eurosportu in a Eurosport Plejeru.
Formula E
Finale Formule E - šest trka u devet dana!
04/08/2020 AT 12:09
Formula E
Nova sezona Formule E na Eurosportu
21/11/2019 AT 14:41