Getty Images

E nagrada Njujorka na Eurosportu

E nagrada Njujorka na Eurosportu

The 16/07/2018 at 10:10Updated The 18/07/2018 at 11:56

Predstojećeg vikenda na programu su poslednje dve trke u sezoni Formule E, koje će se održati na ulicama Bruklina u Sjedinjenim Američkim Državama.

U subotu i nedelju 14. i 15. jula na programu su jedanaesta i dvanaesta trka FIA Formula E šampionata, koje će se održati na ulicama Bruklina, uz direktne prenose na Eurosportu.

Deset timova i dvadeset vozača završiće sedmomesečne sezonu ABB Formula-E takmičenjem u Americi, nakon obilaska svih pet kontinenata.

U cilju popularizacije vozila na električni pogon i u okviru globalne borbe protiv zagađenja, koje proizvodi drumski saobraćaj, dueli vozača Formule E održavaju se na ulicama velikih gradova, kao što su Njujork, Hong Kong i Pariz, a od ove sezone, ljubitelji trka u Rimu, Sao Paolu, Cirihu i Santijagu su na svojim ulicama gledali obračune najboljih pilota i bolida.

Formula E nije samo takmičenje, već i poligon za testiranje novih tehnologija, koje će postati sastavni deo vozila serijske proizvodnje u budućnosti. U razvoju učestvuje 11 partnera i 10 proizvođača vozila, koji Formulu E koriste kao katalizator za izbor pravca razvoja novih ideja.

Drugu godinu zaredom na ulicama Bruklina održaće se takmičenje bolida Formule E, na stazi dužine 2.373m, nalazi se 14 krivina, a sa piste se pruža pogled na oblakodere Menhetna i na Kip slobode.

Kvalifikacije za 11. trku u sezoni počinju u 17:30 u subotu, dok je start trke zakazan za 21:30. Četvrta sezona Formule E završiće se u nedelju 15. jula, 12. trkom u godini, koja počinje u 21:00, a kvalifikacije su četiri sata ranije.

Eurosport i Eurosport Plejer će ispratiti direktnim prenosima i poslednji vikend u FIA Formula E šampionatu.