EUROSPORT
POLITIKA PRIVATNOSTI
Revidirana maja 2018.
Eurosport
Predstavljen identitet brenda Eurosport za Olimpijske igre u Tokiju 2020
12/03/2019 AT 13:19
Posvećeni smo zaštiti i poštovanju vaše privatnosti. Ova Politika privatnosti objašnjava vrste ličnih informacija koje prikupljamo preko naših veb lokacija na eurosport.com i eurosportplayer.com („Lokacije”), naših Aplikacija za razne uređaje i preko naših zabavnih servisa, video i digitalnog sadržaja na našim i platformama trećih lica („Servisi kompanije Eurosport”), kako koristimo te informacije, sa kim ih delimo i kako ih štitimo.
Molimo vas da pažljivo pročitate sledeći tekst kako biste razumeli naša gledišta i prakse u vezi sa vašim ličnim informacijama i kako ćemo postupati s njima. Nastavljajući sa korišćenjem naših veb lokacija, Aplikacija i Servisa kompanije Eurosport ili prijavljivanjem na naše servise, potvrđujete da ste u celosti pročitali i razumeli ovu politiku privatnosti.
Pregled
Poštujemo vaše pravo na privatnost i nećemo tražiti niti prikupljati više informacija nego što nam je potrebno da bismo vam pružili usluge koje zatražite. Naš opšti cilj je da obezbedimo da naše prikupljanje i korišćenje ličnih informacija bude odgovarajuće za pružanje usluga vama i da bude u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka.
Detalji o tome na koji način prikupljamo i koristimo informacije dati su u odeljcima naše Politike privatnosti, kako sledi:
Ko smo mi
Informacije koje pokriva ova Politika privatnosti
Deca
Lične informacije koje prikupljamo o vama
Kako koristimo vaše lične informacije?
Kako delimo vaše lične informacije i sa kim ih delimo
Međunarodni prenosi
Kolačići
Bezbednost
Zadržavanje podataka
Vaša prava
Lokacije trećih lica
Izmene ove Politike privatnosti
Pritužbe, pitanja i sugestije
Ko smo mi
Mi smo:
Eurosport, SAS sa adresom u 3 rue Gaston et René Caudron, 92798 Issy les Moulineaux Cedex 9, Francuska (matični broj privrednog društva: 353 735 657) je rukovalac podataka za Eurosport Services. Eurosport SAS se u ovoj Politici o privatnosti naziva „Eurosport”, „mi”, „nas” ili „naše”.
Našeg Službenika za zaštitu podataka možete kontaktirati na: DPO@discovery.com.
Informacije koje pokriva ova Politika privatnosti
Ova Politika privatnosti pokriva sve lične informacije koje prikuplja i koristi kompanija Eurosport.
Kada govorimo o „ličnim podacima” ili „ličnim informacijama”, mislimo na informacije koje (bilo same za sebe ili u kombinaciji sa drugim informacijama koje imamo) omogućavaju da budete identifikovani kao pojedinac (bilo neposredno ili posredno). Lične informacije mogu da obuhvataju vaše ime i prezime, datum rođenja, poštansku adresu, adresu e-pošte, IP adresu računara, telefonski broj, broj platne kartice, sadržaje koje generiše korisnik ili informacije za prijavljivanje i tehničke informacije sa uređaja koje koristite da biste primali Servise kompanije Eurosport. Molimo vas da pogledate tekst pod naslovima „Informacije koje nam dajete” i „Informacije koje prikupljamo o vama” za detaljnije informacije o tome koje lične informacije prikupljamo u zavisnosti od toga kako vi koristite Servise kompanije Eurosport.
Deca
Morate imati 18 ili više godina da biste se pretplatili na naše servise. Naše Lokacije i servisi nisu usmereni prema deci i mi svesno ne prikupljamo nikakve lične informacije od dece.
Ako ste dete i mi saznamo da smo nenamerno dobili lične informacije od vas sa naših Lokacija, onda ćemo izbrisati te informacije čim pre to bude bilo moguće.
Molimo vas da se obratite našem Službeniku za zaštitu podataka na: DPO@discovery.com ako ste saznali da smo možda nenamerno prikupili lične podatke od deteta.
Koje informacije prikupljamo od vas?
Informacije o vama prikupljamo iz raznih izvora.
Informacije koje nam vi dajete
Kada pristupate Servisima kompanije Eurosport ili ih koristite, kao što je slučaj kada, na primer:
otvarate nalog da biste se pretplatili na Usluge kompanije Eurosport,
prijavljujete se za primanje biltena,
kupujete Eurosport Pass ili Eurosport Bundled Pass (uključujući kupovinu preko trećih lica),
uključujete se u onlajn takmičenje koje mi vodimo ili
popunjavate anketu,
tada ćemo prikupljati lične informacije od vas.
Kada otvarate nalog da biste koristili Servise kompanije Eurosport, lične informacije koje nam dajete obuhvataju vaše:
ime i prezime,
adresu e-pošte,
lozinku za Servise kompanije Eurosport,
omiljene sportove,
jezik i,
ako koristite Eurosport Player deo Servisa kompanije Eurosport (na primer, kupujete Eurosport Pass ili Eurosport Bundled Pass), adresu za dostavljanje računa, zemlju i informacije o plaćanju.
Potrebno je da date te lične informacije da biste koristili Servise kompanije Eurosport. Ako ne možete da date bilo koju od ovih ličnih informacija, nećemo biti u mogućnosti da vam pružimo Servise kompanije Eurosport koji zahtevaju da imate nalog.
Kada se prijavite za primanje biltena, prikupljaćemo vaše:
- ime i prezime i
- adresu e-pošte.
Kada se uključite u takmičenje koje mi vodimo ili popunjavate anketu, prikupljaćemo lične informacije koje date u onlajn obrascima koje mi obezbeđujemo.
Informacije koje prikupljamo o vama
Kada posećujete naše Lokacije, bilo da koristite nalog na Servisu kompanije Eurosport ili ne, koristimo kolačiće i druge tehnologije da bismo automatski prikupljali sledeće informacije:
tehničke informacije, uključujući vašu IP adresu, vaše informacije za prijavljivanje, vrstu i verziju pregledača, identifikator uređaja, lokaciju i podešavanje vremenske zone, vrste i verzije dodatnih komponenti pregledača, operativni sistem i platformu, vremena odgovora stranice i greške prilikom preuzimanja,
informacije o vašoj poseti, uključujući veb lokacije koje ste posetili pre i posle naše veb lokacije i proizvode koje ste gledali ili pretraživali i
dužinu posete na određenim stranicama, informacije o interakciji stranice (kao što su skrolovanje, klikovi i prevlačenja mišem) i metode koje se koriste za odlazak sa stranice.
Ako koristite Eurosport Player deo Servisa kompanije Eurosport, prikupljaćemo informacije o tome kako koristite Eurosport Player, što obuhvata, ali se ne ograničava na vašu potrošnju i reprodukciju video zapisa, prijavljivanje i odjavljivanje, greške prilikom reprodukcije i informacije o pregledanju.
Da biste saznali više o tome kako koristimo kolačiće i kako da kontrolišete koji kolačići se koriste, molimo vas da pogledate našu Politiku o kolačićima u daljem tekstu.
Ako nam ne date lične podatke
Kada treba da prikupimo lične podatke po zakonu ili odredbama ugovora koji imamo sa vama, a vi nam ne date podatke kada ih zatražimo, možda nećemo biti u mogućnosti da ispunimo ugovor koji imamo ili koji pokušavamo da zaključimo sa vama (na primer, ugovor o pružanju Servisa kompanije Eurosport vama). U tom slučaju, možda ćemo morati da otkažemo proizvod ili uslugu koje dobijate od nas, ali ćemo vas o tome tada obavestiti.
Kako koristimo vaše lične informacije? Kako koristimo lične informacije u tu svrhu? Koji je pravni osnov za naše obrađivanje vaših informacija na taj način?
Vaše lične informacije možemo da koristimo da bismo:
Kreirali vaš nalog i upravljali njime.
Potrebno nam je da koristimo vaše lične informacije (kao što je vaša adresa e-pošte) da bismo postavili vaš nalog i upravljali njime (na primer, tako što vam šaljemo podsetnike za lozinku ili obaveštenja da promenite detalje vašeg naloga).
Korišćenje vaših ličnih informacija na takav način je neophodno da bismo ispunjavali svoje ugovorne obaveze kada vi kupite kartu za pristup Eurosport servisima.
Omogućili vam pristup Eurosport sadržajima koje ste kupili.
Potrebno nam je da koristimo vaše lične informacije kada je to neophodno da bismo ispunjavali svoje obaveze prema ugovoru zaključenom s vama, na primer, kada kupite kartu za pristup Eurosport servisima pa nam je potrebno da potvrdimo vašu podobnost i pružimo vam sadržaj koji ste pravilno tražili.
Korišćenje vaših ličnih informacija na takav način je neophodno da bismo ispunjavali svoje ugovorne obaveze kada vi kupite kartu za pristup Eurosport servisima.
Kontaktirali vas da bismo vas obavestili o bilo kojoj nagradi koju ste dobili na našim takmičenjima.
Biće nam potrebno da koristimo vaše kontakt podatke (kao što su vaša adresa e-pošte ili poštanska adresa) da bismo vas obavestili da ste dobili nagradu nakon što ste se uključili u naše takmičenje.
Korišćenje vaših ličnih informacija na takav način je neophodno da bismo ispunjavali naše ugovorne obaveze kada se uključite u takmičenje a takođe je i u našem legitimnom interesu prilikom vođenja promocije da vi učestvujete i mi ne smatramo da vaši interesi ili osnovna prava zamenjuju (ili nadmašuju) naše legitimne interese.
Rešavali vaše upite i zahteve.
Biće nam potrebno da koristimo vaše lične informacije (kao što su vaši kontakt podaci) da bismo vam pomogli oko upita i zahteva, na primer, ako ste zvali korisničku podršku da biste tražili pomoć, onda će nam biti potrebno da obradimo vaše kontakt podatke i određene informacije o vašem nalogu.
Korišćenje vaših ličnih informacija na takav način je u našem legitimnom interesu prilikom odgovaranja na vaše upite i zahteve i mi ne smatramo da vaši interesi ili osnovna prava zamenjuju (ili nadmašuju) naše legitimne interese.
Pružali vam marketinške informacije o Servisima kompanije Eurosport (pod uslovom da ste se saglasili s tim).
Biće nam potrebno da koristimo vaše lične informacije (kao što su vaša adresa e-pošte ili drugi kontakt podaci) da bismo vam slali informacije o Eurosport sadržaju za koji biste mogli biti zainteresovani ili da bismo vam ponudili priliku da učestvujete u takmičenjima ili anketama.
Potrebno nam je da koristimo vaše lične informacije da bismo vam slali detalje o Eurosport sadržaju, takmičenjima i anketama koji bi vas mogli interesovati.
Tražićemo vašu saglasnost pre obrađivanja vaših informacija na ovaj način.
Kombinovali informacije koje dobijemo i prikupimo (npr. od vašeg ponašanja prilikom pregledanja sadržaja i istorije kupovine) da bismo razumeli vaša interesovanja i preferencije.
Možemo da kombinujemo informacije koje primimo i prikupimo o vama da bismo bolje razumeli vaša interesovanja i preferencije, tako da možemo da vam pružimo iskustvo koje je prilagođeno tim interesovanjima i preferencijama. Na primer, možemo to da učinimo tako što ćemo vam ponuditi karte za pristup Eurosport servisima za koje ćete najverovatnije biti zainteresovani ili tako što ćemo vam slati prilagođene ponude ili promocije e-poštom (kada se saglasite sa prijemom naših poruka e-pošte) ili nuditi reklamni sadržaj koji je relevantan za vaša interesovanja bilo na našim Lokacijama ili Servisima kompanije Eurosport bilo na drugim veb lokacijama i koristićemo razne tehnologije da ovo postignemo. To može da obuhvata, na primer, prilagođavanje naših reklama kako bi se obezbedilo da se određena reklama prikazuje u vreme kada će je određena publika najverovatnije gledati, ili u vezi sa Facebook-om, korišćenje servisa Facebook Custom Audiences (Facebook prilagođavanje publike) deljenjem vaše adrese e-pošte u zaštićenom formatu s Facebook-om tako da možemo da vas uključimo u određeni krug publike kome ćemo slati relevantni reklamni sadržaj na Facebook-u ili kreiranje publike od drugih korisnika Facebook-a na osnovu informacija sa vašeg Facebook profila. Možete da se odjavite sa servisa Facebook Custom Audiences u podešavanjima privatnosti vašeg Facebook profila ili tako što ćete kontaktirati našeg Službenika za zaštitu podataka na: DPO@discovery.com.
U našem je legitimnom interesu da pratimo vaše preferencije koje proističu iz vašeg ponašanja prilikom pregledanja sadržaja i kupovina tako da možemo da vam prilagodimo svoj servis i reklame, da bismo zadovoljili potrebe vas kao klijenta, pod uslovom da je to u skladu s vašim izborima u vezi s marketingom (molimo vas da pogledate odeljak u daljem tekstu o sprečavanju našeg korišćenja vaših ličnih informacija u svrhe direktnog marketinga) i mi ne smatramo da vaši interesi ili osnovna prava zamenjuju (ili nadmašuju) naše legitimne interese.
Postupali u skladu sa zakonskim zahtevima.
Možda će nam nekada biti potrebno da obrađujemo lične informacije da bismo postupali u skladu sa zakonskim zahtevima kojima podležemo (na primer, zahtevi u vezi sa poreskim ili finansijskim izveštavanjem).
Potrebno nam je da radimo sa vašim ličnim informacijama u svrhe pridržavanja zakonskih zahteva kojima podležemo.
Obrađivali vaša plaćanja i štitili vas od prevarnih transakcija.
Potrebno nam je da obrađujemo vaše lične informacije da bismo vam omogućili da plaćate bilo kakve pretplate i/ili da kupite vaučer za pretplatu i da bismo obezbedili da vaša plaćanja budu bezbedna i sigurna i zaštićena od prevarnih transakcija.
U našem je legitimnom interesu da obrađujemo lične informacije radi obrade plaćanja i da vaša plaćanja budu sigurna i mi ne smatramo da vaši interesi ili osnovna prava zamenjuju (ili nadmašuju) naše legitimne interese.
Obrađivali vaše lične informacije kada je to neophodno da bi naše veb lokacije bile bezbedne i sigurne.
Potrebno nam je da obrađujemo vaše lične informacije kako bi naše veb lokacije bile bezbedne i sigurne i kako bismo ih zaštitili od nezakonite ili prevarne aktivnosti kao što su sajber napadi.
U našem je legitimnom interesu da pratimo kako se naše veb lokacije koriste i da otkrijemo i sprečimo prevaru, druga krivična dela i zloupotrebu naših veb lokacija. To nam pomaže da obezbedimo da možete bezbedno da koristite naše veb lokacije i mi ne smatramo da vaši interesi ili osnovna prava zamenjuju (ili nadmašuju) naše legitimne interese.
Održavali ažuran spisak osoba koje su tražile da ih ne kontaktiramo, kako vas ne bismo ponovo nenamerno kontaktirali ako ste tražili da to ne činimo.
Razumemo da možda ne želite da vas kontaktiramo oko detalja o našim proizvodima, uslugama i promocijama. Vodimo evidenciju vaših preferencija kako bismo obezbedili da vas ne kontaktiramo ako ste tražili od nas da to ne radimo. Možda će nam biti potrebno da obradimo vaše lične informacije (kao što su vaše ime i prezime i adresa e-pošte) kako bismo to ispunili.
U našem je legitimnom interesu da obrađujemo lične informacije kako bismo održavali ažuran spisak osoba koje su tražile da ih ne kontaktiramo i da obezbedimo da vas ne kontaktiramo ako ste tako tražili od nas i mi ne smatramo da vaši interesi ili osnovna prava zamenjuju (ili nadmašuju) naše legitimne interese.
Obezbedili da vam isporučujemo odgovarajući sadržaj na osnovu vaše lokacije.
Koristimo informacije o vašoj lokaciji da bismo obezbedili da vam isporučujemo odgovarajući sadržaj na osnovu vaše lokacije (npr. kada imamo pravo da određeni sadržaj prikazujemo samo u određenim zemljama ili kada vas upućujemo na verziju Servisa kompanije Eurosport koja je namenjena određenoj zemlji).
U našem je legitimnom interesu da obrađujemo lične informacije kako bismo obezbedili da vam isporučujemo sadržaj koji je odgovarajući za vašu lokaciju i mi ne smatramo da vaši interesi ili osnovna prava zamenjuju (ili nadmašuju) naše legitimne interese.
Ako živite u EU, imate pravo da gledate Servise kompanije Eurosport kada posećujete drugu zemlju u EU pod uslovom da smo verifikovali vašu zemlju prebivališta.
Ako živite u EU, koristićemo informacije, uključujući vašu IP adresu i informacije o plaćanju, da bismo proverili da li imate pravo da gledate svoje Servise kompanije Eurosport kada posećujete drugu zemlju u EU.
Ako živite u EU, imate pravo da gledate Servise kompanije Eurosport kada posećujete drugu zemlju u EU pod uslovom da smo verifikovali vašu zemlju prebivališta i da se od nas zakonito zahteva da obrađujemo vaše informacije u tu svrhu. Obrađivanje vaših ličnih informacija na takav način je takođe u našem legitimnom interesu i mi ne smatramo da vaši interesi ili osnovna prava zamenjuju (ili nadmašuju) naše legitimne interese.
Ažurirali i poboljšavali Servise kompanije Eurosport, što obuhvata, ali se ne ograničava na naš sadržaj, funkcije, raspored, tehnologiju i proizvode.
Analiziramo vašu potrošnju, reprodukciju i opšte navike gledanja video zapisa i zbrajamo vaše lične informacije sa ličnim informacijama drugih korisnika kako bismo razumeli gledalište, kao što su profili publike i najbolji programi ili sadržaj.
U našem je legitimnom interesu da obrađujemo lične informacije kako bismo ažurirali i poboljšavali Servise kompanije Eurosport i mi smatramo da koristi od ovoga prevladavaju i ne ugrožavaju vaša prava i interese.
Ko može da koristi vaše lične informacije?
Vaše lične informacije se prikupljaju kada se pretplaćujete na Servise kompanije Eurosport. Vaše lične informacije su namenjene za Eurosport i dele se sa trećim licima u određenim okolnostima.
Naša veb lokacija će, s vremena na vreme, sadržavati linkove ka i od veb lokacija naših partnerskih mreža, oglašivača i povezanih društava. Ako sledite link ka bilo kojoj od ovih veb lokacija, molimo vas da imate na umu da ove veb lokacije imaju svoje sopstvene politike privatnosti i da mi nemamo kontrolu nad tim kako one mogu da koriste vaše lične informacije. Treba da proverite politike privatnosti veb lokacija trećih lica pre nego što im pošaljete bilo kakve lične informacije.
Vaše lične informacije delimo sa sledećim vrstama organizacija-trećih lica:
Porodica Eurosport kompanija
Delimo vaše lične informacije sa svojom porodicom kompanija, što obuhvata naša zavisna društva i holding kompanije kako bismo vam pružali korisničku podršku, obrađivali vaša plaćanja, razumeli vaše preferencije, slali vam informacije o proizvodima i uslugama koje vas mogu zanimati (pod uslovom da je to u skladu s vašim izborima u vezi s marketingom) i vršili druge aktivnosti opisane u ovoj Politici privatnosti.
Naši pružaoci usluga
Koristimo druge kompanije, predstavnike ili izvođače („Pružaoci usluga”) za pružanje usluga u naše ime ili da bi nam pomogli u omogućavanju Servisa kompanije Eurosport vama. Na primer, Pružaoce usluga angažujemo za:
pružanje usluga iz oblasti marketinga, reklamiranja, komunikacija, infrastrukture i IT usluga,
personalizaciju i optimizaciju naših usluga,
obradu transakcija kreditnim karticama ili drugih načina plaćanja,
pružanje korisničkog servisa,
naplatu potraživanja,
analizu i unapređenje podataka (uključujući podatke o interakcijama korisnika s našim servisima) i
obradu i vođenje anketa o potrošačima.
Tokom pružanja tih usluga, ovi Pružaoci usluga mogu imati pristup vašim ličnim informacijama. Međutim, našim Pružaocima usluga ćemo davati samo informacije koje su im neophodne da bi pružali usluge i oni su ovlašćeni samo da koriste vaše lične informacije u skladu s našim uputstvima.
Treća lica koja zakon dozvoljava
U određenim okolnostima, od nas se zahteva da otkrivamo ili delimo vaše lične informacije kako bismo ispunili zakonske ili regulatorne obaveze (na primer, kada moramo da otkrijemo informacije policiji ili pravosudnim ili organima uprave).
Takođe otkrivamo vaše lične informacije trećim licima kada je otkrivanje i zakonom dozvoljeno i neophodno da bi se zaštitila ili odbranila naša prava, sproveli naši Uslovi korišćenja ili zaštitila vaša ili prava javnosti.
Treća lica povezana s poslovnim prenosima
Možda će biti potrebno da prenesemo vaše lične informacije trećim licima u vezi sa reorganizacijom, restrukturiranjem, spajanjem, preuzimanjem ili prenosom imovine, pod uslovom da se strana koja ih prima saglasi da postupa sa vašim ličnim informacijama na način koji je u skladu s ovom Politikom privatnosti. Ako budemo uključeni u takve poslovne prenose, bićete obavešteni putem e-pošte i/ili upadljivog obaveštenja na našim Lokacijama o svakoj promeni u vlasništvu ili korišćenju ličnih informacija kao i o svim izborima koje možete imati u vezi sa svojim ličnim informacijama.
Nećemo prodavati vaše lične informacije trećim licima.
Gde skladištimo vaše lične informacije
Lične informacije koje prikupljamo od vas se mogu prenositi ili skladištiti na destinaciji van Evropskog ekonomskog područja (European Economic Area, „EEA”) (na primer, u SAD). Može ih takođe obrađivati osoblje van EEA koje radi za nas (molimo pogledajte Aneks 2 koji sadrži listu svih zemalja u kojima nudimo Servise kompanije Eurosport) ili za nekog od naših Pružalaca usluga (kao što je naša grupa kompanija koja se nalazi u SAD).
Molimo vas da imate na umu da zemlje koje se nalaze van Evropskog ekonomskog područja možda ne nude isti nivo zaštite podataka kao što je ona u Evropskoj uniji, iako će naše prikupljanje, skladištenje i korišćenje vaših ličnih podataka i dalje uređivati ova politika privatnosti.
Kada prenosimo lične informacije van EEA, mi ćemo:
uključiti standardne ugovorne klauzule o zaštiti podataka, koje je odobrila Evropska komisija za prenos ličnih podataka van EEA, u naše ugovore sa tim trećim licima (to su klauzule odobrene u skladu s Članom 46.2 Opšte uredbe o zaštiti podataka (General Data Protection Regulation, GDPR)) ili
(kada je to relevantno i kada se treće lice nalazi u SAD), obezbediti da ona budu deo Štita privatnosti koji od njih zahteva da pruže zaštitu sličnu onoj koju imaju lični podaci koji se dele između Evrope i SAD ili
obezbediti da zemlju u kojoj će se postupati s vašim ličnim informacijama Evropska komisija smatra „adekvatnom” prema Članu 45 GDPR.
Detaljnije informacije o pravilima o prenosu podataka van EEA, uključujući mehanizme na koje se oslanjamo, možete pronaći na veb lokaciji Evropske komisije ovde.
Vaša prava
Imate zakonsko pravo na:
• pristup svim ličnim informacijama koje imamo o vama,
• ažuriranje svih vaših ličnih informacija koje nisu ažurne ili su netačne,
• brisanje svih ličnih informacija koje imamo o vama,
• ograničavanje načina na koji obrađujemo vaše lične informacije,
• sprečavanje obrade vaših ličnih informacija u svrhe direktnog marketinga,
• davanje vaših ličnih informacija pružaocima usluga-trećim licima,
• davanje vama primerka svih ličnih informacija koje imamo o vama,
• prigovor našem korišćenju vaših ličnih informacija ili
davanje uputstava o upravljanju vašim ličnim informacijama nakon vaše smrti.
Ako želite detaljnije informacije u vezi sa ovim ili biste želeli da izvršite bilo koje od ovih prava, molimo vas da se obratite našem Službeniku za zaštitu podataka na: DPO@discovery.com u svako doba. Razmotrićemo sve takve zahteve i dati vam odgovor u razumnom roku (a u svakom slučaju u roku koji zahteva važeći zakon). Međutim, molimo vas da imate na umu da određene lične informacije mogu da budu izuzete od takvih zahteva u određenim okolnostima.
Ako se primenjuje izuzetak, reći ćemo vam to kada budemo odgovarali na vaš zahtev. Možemo od vas zahtevati da nam date informacije koje su neophodne za potvrđivanje vašeg identiteta pre nego što odgovorimo na bilo koji zahtev koji uputite.
Vaše pravo na pristup informacijama koje imamo o vama
Možete da zahtevate pristup informacijama koje imamo o vama tako što ćete nam se obratiti uz pomoć kontakt podataka navedenih u daljem tekstu. Naša datoteka sa vašim informacijama će vam obično biti stavljena na raspolaganje u roku od 30 dana, iako ponekad možda nećemo biti u mogućnosti da vam obezbedimo pristup ličnim informacijama koje imamo o vama (na primer, možda nećemo moći da vam obezbedimo pristup ako bi to neopravdano uticalo na privatnost nekog drugog ili ako bi omogućavanje pristupa vama predstavljalo ozbiljnu pretnju po nečiji život, zdravlje ili bezbednost). Molimo vas da imate na umu da ćemo možda primenjivati administrativnu taksu za davanje pristupa vašim informacijama u određenim okolnostima kada to dozvoljava relevantni zakon.Molimo vas da imate na umu da ako zatražite primerak svojih podataka elektronskim sredstvima (kao što je e-pošta), onda ćemo vam primerak vaših informacija dati u elektronskom obliku, izuzev ukoliko zatražite od nas da uradimo drugačije.
Vaše pravo na ispravku, ažuriranje ili brisanje vaših informacija
Ako imate nalog kod nas, možete da se prijavite na taj nalog da biste ažurirali ili izbrisali neke od svojih ličnih informacija.
Ako imate problema prilikom ažuriranja informacija na vašem nalogu ili biste želeli da mi ažuriramo ili izbrišemo vaše informacije, molimo vas da pošaljete zahtev e-poštom našem Službeniku za zaštitu podataka na: DPO@discovery.com i mi ćemo postupiti po njemu što je pre moguće.
Kada nam zakon ili odredbe ugovora koji imamo sa vama nalažu da prikupljamo vaše lične podatke i vi želite da izbrišete svoje lične informacije, možda onda nećemo biti u mogućnosti da ispunimo ugovor koji imamo (na primer, da vam pružimo Servise kompanije Eurosport). U tom slučaju, možda ćemo morati da otkažemo proizvod ili uslugu koje dobijate od nas, ali ćemo vas o tome tada obavestiti.
Vaše pravo da prigovorite našem obrađivanju vaših ličnih informacija
Imate pravo da od nas zatražite da prekinemo obrađivanje vaših ličnih informacija, čak i kada je obrađivanje neophodno radi naših legitimnih interesa (na primer, kada je obrađivanje neophodno radi komercijalnih ciljeva koje nastojimo da postignemo tokom svog poslovanja), uključujući profilisanje koje vršimo da bismo vam slali prilagođene ponude, preporuke proizvoda i sličan sadržaj. Razmotrićemo sve takve zahteve i dati vam odgovor u razumnom roku (a u svakom slučaju u roku koji zahteva važeći zakon). Međutim, molimo vas da imate na umu da određene lične informacije mogu da budu izuzete od takvih zahteva u određenim okolnostima.
Vaše pravo da nas zaustavite u obrađivanju vaših ličnih informacija u svrhe direktnog marketinga
Imate takođe pravo i da zatražite da zaustavimo obrađivanje vaših ličnih informacija u svrhe direktnog marketinga, uključujući svako profilisanje koje vršimo u svrhe direktnog marketinga. Ako želite da se odjavite iz našeg ciljanog reklamiranja, molimo vas da se obratite našem DPO-u (Data Protection Officer, Službenik za zaštitu podataka) na: DPO@discovery.com u svako doba.
U svakom slučaju ćemo vam slati marketinška saopštenja samo ako ste se prethodno saglasili s tim, ali ako se predomislite, lako možete da se odjavite od naših marketinških saopštenja u svako doba sledeći uputstva koja se nalaze u tim marketinškim saopštenjima.
Vaše pravo da se vaše lične informacije prenesu drugoj organizaciji
Kada lične informacije o vama držimo uz vašu saglasnost ili radi ispunjenja ugovora koji imamo sa vama, vi takođe imate pravo da od nas zatražite da vam lične informacije koje imamo o vama damo u strukturisanom formatu koji se uobičajeno koristi i koji se može mašinski očitati i, kada je to tehnički izvodljivo, da prenesemo te informacije drugoj organizaciji.
Vaše pravo da nam date uputstva o upravljanju vašim ličnim informacijama nakon vaše smrti
Imate pravo da nam date uputstva o upravljanju (npr. zadržavanje, brisanje i otkrivanje) vašim podacima nakon vaše smrti. Možete da promenite ili opozovete svoja uputstva u svako doba. Molimo vas da se obratite našem Službeniku za zaštitu podataka na: DPO@discovery.com da biste nam dali uputstva.
Izjavljivanje pritužbe
Imate pravo da izjavite pritužbu lokalnom organu nadležnom za zaštitu podataka u Evropskom ekonomskom području (EEA) ako smatrate da nismo postupili u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka.
Lokalni organ nadležan za zaštitu podataka će se razlikovati u zavisnosti od zemlje u kojoj se nalazite. Molimo vas da pogledate Aneks ove Politike privatnosti koji sadrži spisak lokalnih organa nadležnih za zaštitu podataka u zemljama EEA u kojima mi poslujemo.
Kontaktirajte nas
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili problema u vezi sa tim kako postupamo sa vašim ličnim informacijama, želite da zatražite od nas da zaustavimo obrađivanje vaših ličnih informacija ili biste želeli da zatražite primerak ličnih informacija koje imamo o vama ili da izvršite bilo koje od prava navedenih u tekstu iznad, molimo vas da se obratite našem Službeniku za zaštitu podataka na: DPO@discovery.com ili tako što ćete pisati našem Službeniku za zaštitu podataka na adresu:
Data Protection Officer
Privacy Office
Eurosport Player
c/o Dplay Entertainment Limited
Chiswick Park Building 2
566 Chiswick High Road
London W4 5YB
United Kingdom
ili
Data Protection Office
Privacy Office
Eurosport
c/o Eurosport SAS
3 rue Gaston et René Caudron
92798 Issy les Moulineaux Cedex 9
France
Molimo vas da navedete vašu adresu za odgovor kada nam pišete.
Koliko dugo zadržavamo vaše lične informacije?
Vaše lične informacije čuvamo mi i/ili naši Pružaoci usluga, strogo u meri koja je neophodna za ispunjavanje naših obaveza i strogo tokom perioda koji je neophodan za postizanje svrhe u koju su informacije prikupljene, u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka. Kada nam više nije potrebno da koristimo vaše informacije, mi ćemo ih ukloniti iz naših sistema i evidencija i/ili preduzeti mere da ih pravilno učinimo anonimnim tako da se ne možete više identifikovati uz pomoć njih (izuzev ukoliko je potrebno da zadržimo vaše informacije da bismo ispunili zakonske ili regulatorne obaveze kojima podležemo). To znači da, ako više nemate aktuelno i važeće ovlašćenje za korišćenje Servisa kompanije Eurosport i ako se niste prijavljivali na naš servis tokom pet godina, onda ćemo preduzeti korake da izbrišemo ili učinimo anonimnim vaše lične informacije.
Kako održavamo vaše lične informacije bezbednim?
Vaše lične informacije se prikupljaju preko bezbednog servera. Softver bezbednog servera šifruje pružene informacije pre nego što se prenesu nama. Pored toga, imamo bezbednosne procedure za zaštitu skladištenja i sprečavanje neovlašćenog pristupa vašim ličnim informacijama. Kao deo naših bezbednosnih mera, ponekad možemo da tražimo da nam pružite dokaz o vašem identitetu pre nego što vam otkrijemo lične informacije.
Izmene ove Politike privatnosti
Možemo da ažuriramo ovu Politiku privatnosti s vremena na vreme da bismo odgovorili na zakonske, regulatorne ili operativne zahteve koji se menjaju. Obavestićemo vas o svim takvim izmenama (uključujući i to kada stupaju na snagu).
Aneks 1
Spisak organa nadležnih za zaštitu podataka (zemlje EEA)
Imate pravo da izjavite pritužbu lokalnim organima nadležnim za zaštitu podataka u EEA ako smatrate da nismo postupili u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka.
Lokalni organ se razlikuje u zavisnosti od zemlje. Molimo vas da u daljem tekstu pogledate detalje o lokalnim organima nadležnim za zaštitu podataka u zemljama EEA u kojima mi poslujemo.
Aneks 2
AUSTRIJA (AT)
BELGIJA (BE)
BUGARSKA (BG)
ČEŠKA REPUBLIKA (CZ)
DANSKA (DK)
FARSKA OSTRVA (FO)
GRENLAND (GL)
FINSKA (FI)
FRANCUSKA (FR)
GVAJANA (GF)
FRANCUSKA POLINEZIJA (PF)
GVADALUPE (GP)
MARTINIK (MQ)
MAJOT (YT)
MONAKO (MC)
NOVA KALEDONIJA (NC)
REINION (RE)
SEN PJER I MIKELON (PM)
NEMAČKA (DE)
GRČKA (GR)
MAĐARSKA (HU)
IRSKA (IE)
IZRAEL (IL)
GRAD-DRŽAVA VATIKAN (VA)
ITALIJA (IT)
SAN MARINO (SM)
LUKSEMBURG (LU)
HOLANDIJA (NL)
NORVEŠKA (NO)
POLJSKA (PL)
PORTUGALIJA (PT)
RUMUNIJA (RO)
RUSKA FEDERACIJA (RU)
ANDORA (AD)
ŠPANIJA (ES)
ŠVEDSKA (SE)
ŠVAJCARSKA (CH)
TURSKA (TR)
UJEDINJENO KRALJEVSTVO (GB)
GIBRALTAR (GI)
GERNZI (GG)
OSTRVO MEN (IM)
DŽERZI (JE)
VALIS I FUTUNA (WF)
ALBANIJA (AL)
JERMENIJA (AM)
AZERBEJDŽAN (AZ)
BELORUSIJA (BY)
BOSNA I HERCEGOVINA (BA)
HRVATSKA (HR)
KIPAR (CY)
ESTONIJA (EE)
GRUZIJA (GE)
ISLAND (IS)
KAZAHSTAN (KZ)
LETONIJA (LV)
LIHTENŠTAJN (LI)
LITVANIJA (LT)
MAKEDONIJA (MK)
MALTA (MT)
MOLDAVIJA (MD)
CRNA GORA (ME)
SRBIJA (RS)
SLOVAČKA (SK)
SLOVENIJA (SI)
UKRAJINA (UA)
BRITANSKA TERITORIJA U INDIJSKOM OKEANU (IO)
FRANCUSKE JUŽNE TERITORIJE (TF)
SVETA JELENA (SH)
Eurosport
30 godina Eurosporta
05/02/2019 AT 14:03
Eurosport
Partnerstvo kompanije Bridgestone i Eurosporta pred Zimske olimpijske igre
30/10/2017 AT 06:10