Jednogodišnji pan-evropski ugovor obuhvata takmičenja "plave trake", kao što su 2017 Svetski kup u Litvaniji u junu i Svetsko prvenstvo u Egiptu u avgustu.
Zahvaljujući partnerstvu sa UIPM, gledaoci Eurosporta biće u prilici da prate nastupe super zvezda modernog petoboja i aktuelne olimpijske šampione, kao što su Aleksander Lesun iz Rusije i Klo Esposito iz Australije,
Nakon potpisivanja ugovora sa UIPM-om, Eurosport će u narednih godinu dana direktno pratiti više od polovine sportova koji su u programu Olimpijskih igara u Tokiju 2020, zahvaljujući čemu će ljubitelji sporta moći da prate napredovanje i pripreme svojih favorita na sledećim Letnjim olimpijskim igrama.
Eurosport
Predstavljen identitet brenda Eurosport za Olimpijske igre u Tokiju 2020
12/03/2019 AT 13:19
Moderni petoboj je olimpijska disciplina koja se sastoji od pet različitih takmičenja: mačevanje, 200m slobodno plivanje, jahanje sa preponama i kombinovano nadmetanje u pucanju iz pištolja i trčanju na 3.200 metara.
Piter Huton (Peter Hutton), izvršni direktor Eurosport kanala je izjavio: "Moderni petoboj se smatra jedim od najizazovnijih i najtradicionalnijih sportova programa Letnjih olimpijskih igara. Oduševljeni smo što smo u mogućnosti da najveće ovogodišnje događaje prikažemo našim gledaocima. Eurosport kanal olimpijskim sportovima već posvećuje više od polovine svog programa, a ovaj sporazum naš portfolio čini još snažnijim, s obzirom da smo otpočeli put ka Tokiju. "
"Prošlog leta u Riju, moderni petoboj je obezbedio neke od najzapaženijih momenata Olimpijskih igara, kada su i pomerani rekordi u kategorijama za muškarce i žene. Ovaj sport ima bogatu olimpijsku istoriju i radujem se što će Eurosport, kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi, pratiti ove izuzetne sportiste i prikazivati njihove priče na tokom 2017.godine "
Dr Klaus Šorman (Dr Klaus Schormann), predsednik Međunarodne unije za moderni petoboj (UIPM) je rekao: ,,Razvojni programi Međunarodne unije za moderni petoboj omogućili su da naš sportski pokret raste širom sveta. Rezultat toga je i što su osvajači olimpijskih medalja u Rio de Žaneiru2016. godine dolazili sa tri različita kontinenta.
,,Međutim, tradicionalno podneblje modernog petoboja je evropski kontinent. Verujemo da će danas slaviti mnogi ljubitelji našeg sporta, koji će moći da gledaju najvažnija takmičenja na Eurosport kanalima. Ovo je još jedan veliki iskorak za ovaj olimpijski sport, koji je iskoristio prednosti od velikog napretka u medijskoj pokrivenosti i marketingu tokom poslednjih nekoliko godina. "
Šajni Feng (Shiny Fang), generalni sekretarMeđunarodne unije za moderni petoboj je rekao: "Eurosport kanal je upravo ono šta smo tražili i veoma smo uzbuđeni što ćemo biti deo njihovog portfolija. Nadamo se da ćemo podići svest o Međunarodnoj uniji za moderni petoboj i o šest naših višedisciplinarnih sportova, posebno modernom petoboju koji je kamen temeljac olimpijskog pokreta."
Eurosport
Politika Privatnosti
12/07/2018 AT 14:21
Eurosport
30 godina Eurosporta
05/02/2019 AT 14:03