Legenda gimnastike Nađa Komaneči biće gošća serijala Eurosporta "Pohod na zlato", gde će evocirati uspomene na Olimpijske igre 1976. godine, na kojima je ispisala stranice istorije sporta.
U emisiji će gostovati i zvezda rumunske gimnastike, Katalina Ponor, višestruka olimpijska šampionka, kao i taekvondistkinja Raheleh Asemani, izbeglica iz Irana koja se nada da će pod olimpijskom zastavom nastupiti u Riju, ako ne dobije belgijsko državljanstvo.
Katalina Ponor je trostruka olimpijska šampionka iz Atine 2004., a u emisiji "Pohod na zlato", u rubrici "Tehničke priče", pokazaće gledaocima kako se izvode pojedini gimnastički elementi na gredi.
Eurosport
Predstavljen identitet brenda Eurosport za Olimpijske igre u Tokiju 2020
12/03/2019 AT 13:19
U novoj epizodi serijala "Going for Gold", biće predstavljena jedna od najfascinantnijih sportskih priča našeg vremena, u intervjuu petostruke šampionke sveta Nađe Komaneči.
Druga, od ukupno šest emisija, koje se emituju na Eurosportu i Eurosport Plejeru, povešće gledaoce na putovanje kroz karijeru Nađe Komaneči, uključujući i Olimpijske igre u Montrealu 1976. kada je 14-godišnja Rumunka postala prva gimnastičarka koja je upisala "perfektnu desetku"
Četrdeset godina kasnije, Komaneči je građanka Amerike, a i dalje inspiriše ljude da sport koriste za ljični razvoj.
Polusatni program će predstaviti i Katalinu Ponor, koju Komaneči smatra za jednu od najboljih rumunskih gimnastičarki u poslednje dve decenije.
Ponor, petostruka olimpijska šampionka, uključujući i tri zlata iz Atine 2004, vratiće se na takmičenja u Riju, na Olimpijskim igrama, iako je najavila povlačenje u Londonu.
Ponor će gledaocima Eurosporta, u segmentu "Tehničke priče", ekskluzivno pokazati tehničke detalje, veštinu i hrabrost potrebnu da se ostvari olimpijski san u disciplini greda.
Poštovaoci borbenih sportova moći će da upoznaju taekvondistkinju Raheleh Asemani, koja se suočila sa geopolitičkim preprekama na putu do ostvarenja olimpijskog sna.
Rođena je u Iranu 1989. godine, a danas je izbeglica u Belgiji, koja ako ne dobije državljanstvo na vreme, boriće se u timu izbeglica na Olimpijskim igrama u Riju.
Delovi intervjua Nađe Komaneči:
Prve Olimpijske igre, Montreal 1976:
"Bila sam iznenađena kada sam videla koliko ima ljudi i kakvu buku prave. Zaista sam se uplašila. Mislila sam: Nisam u velikoj areni, nalazim se u sali i tu smo samo mi. Pokušala sam da umanjim ambijent."
O pisanju istorije 1976:
"Nisam otišla na Olimpijadu da uđem u istoriju, otišla sam da radim ono što znam. Nisam imala ideju da će te desetke promeniti istoriju i moj život."
O emigriranju iz Rumunije u Ameriku:
"Nije mi bilo jasno zašto ne mogu da napustim Rumuniju. Ja sam ambiciozna osoba i razmišljala sam da ako mi se ukaže prilika za odlazak, da to i treba da uradim, tako da sam otišla kad sam mogla."
Eurosport
Politika Privatnosti
12/07/2018 AT 14:21
Eurosport
30 godina Eurosporta
05/02/2019 AT 14:03