Eurosport proslavlja 30. rođendan emitovanjem serije sadržaja kratke forme širom svojih platformi
Eurosport u partnerstvu sa platformom Spotify predstavlja posebnu tematsku plej listu iz 1989. godine, digitalnu i marketinšku kampanju kako bi obeležio ovu godišnjicu
Eurosport, sportska destinacija broj jedan širom Evrope, danas proslavlja tridesetu godišnjicu od prvog emitovanja.
Eurosport
Predstavljen identitet brenda Eurosport za Olimpijske igre u Tokiju 2020
12/03/2019 AT 13:19
U cilju obeležavanja godišnjice, Eurosport je predstavio poseban identitet brenda koji proslavlja sportski duh i legende sporta iz 1989. godine, širom Evrope na svojim linearnim, digitalnim i društvenim platformama uz mnoštvo programa. Eurosport će emitovati i nekoliko programskih formata koji su inspirisani 1989. godinom i koje prikazuju neke od najinteresantnijih sportskih događaja i legendi sporta koji su bili značajni te godine.
Kako bi obeležili ovu značajnu godišnjicu i dodatno se povezali sa milionima fanova širom kontinenta, Eurosport se udržio sa popularnim muzičkim striming servisom Spotify i predstavio posebnu tematsku plej listu iz 1989, mikrosajt, kao i digitalnu marketinšku kampanju koje će biti aktivne od 5. do 28. februara. Posetom sajta eurosport.withspotify.com korisnici striming servisa Spotify moći će da poslušaju numere iz 1989. godine, koje su usklađene sa njihovim personalizovanim plej listama.
Danas je Eurosport dom Olimpijskih igara u Evropi, koji je fanovima širom kontinenta omogućio ultimativno iskustvo gledanja Igara u Pjongčangu 2018. godine kroz svoje lokalizovane servise. Eurosport sa ponosom nosi titulu doma biciklizma, grend slem tenisa i zimskih sportova. Kanali Eurosporta dosežu do 246 miliona kumulativnih pretplatnika u 75 zemalja širom Evrope, pacifičke Azije, Afrike i Bliskog istoka.
JB Perrette, predsednik i generalni direktor kompanije Discovery International je izjavio: “Eurosport je posvećen sportu već 30 godina i nastavlja da donosi inovacije na tržište – dokazujući još jednom da je lider u sportskoj industriji. Veoma smo ponosni na to što je ova kompanija postigla, to je dokaz vizije, posvećenosti i neverovatnog timskog rada svih ovih godina. Eurosport nastavlja da se razvija i sada je dostupan još većem broju ljudi, na više uređaja nego ranije.
Od našeg partnerstva sa Olimpijskim igrama, preko pozicije doma biciklizma, grend slem tenisa i zimskih sportova; do operatora i jedinog OTT striming servisa koji pokriva područje celog kontinenta – Eurosport Plejer – Eurosport nastavlja da bude jedinstveno mesto za sve fanove sporta širom Evrope. Kako se priblizavaju naše druge Olimpijske igre, mi razvijamo digitalne proizvode, ulažemo u tehnologiju i ojačavamo naš portfolio. Eurosport će i u narednim godinama rasplamsavati strast svih svojih fanova.”
George Aivazoglou, potpredsednik marketinga u kompaniji Eurosport je dodao: “Već 30. godina Eurosport se nalazi na poziciji jednog od najprepoznatljivijih sportskih brendova širom sveta. Kao i mnogi sportisti koje svakodnevno prikazujemo, naša kompanija je provela godine razvijajući svoju delatnost i inovacije, ali i rasplamsavajući strast svojih fanova širom sveta.”
Eurosport je fanovima u Srbiji, putem satelitskih antena, bio dostupan još od svog osnivanja. Lokalna verzija Eurosporta sa emitovanjem je krenula u junu 2006. godine. Ekipa Eurosporta u Srbiji danas broji 36 stalnih komentatora, a tehnički tim broji 7 članova.
O kanalu Eurosport
Eurosport, sportska destinacija broj jedan u Evropi, povezuje fanove i sportiste na najvećim sportskim događajima. Kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi, Eurosport je tokom Igara u Pjongčangu 2018. približio vrhunsko iskustvo Olimpijskih igara velikom broju ljudi – povezujući fanove sa njihovim lokalnim herojima kroz celogodišnju priču. Učvršćujući se kao dom biciklizma, grend slem tenisa i zimskih sportova, kanali Eurosport 1 i Eurosport 2 dosežu do 246 miliona kumulativnih pretplatnika širom 75 zemalja u Evropi, pacifičkoj Aziji, Africi i bliskom Istoku. Eurosport.com je najposećenija internet stranica koja se bavi sportskim vestima, sa 42 miliona posetilaca mesečno.
Eurosport Events je specijalizovan za organizaciju i promociju međunarodnih sportskih događaja. Više informacija je dostupno na corporate.eurosport.com
Eurosport
Politika Privatnosti
12/07/2018 AT 14:21
Eurosport
Partnerstvo kompanije Bridgestone i Eurosporta pred Zimske olimpijske igre
30/10/2017 AT 06:10