Prvi put posle 20 godina i šampionata održanog u Stravangeru, Norveška će biti domaćin Evropskog prvenstva u dizanju tegova, koje se održava od 10. do 16. aprila.
Gradić Forde, sa svojih 10 hiljada stanovnika, ugostiće najjače ljude „starog kontinenta“, kojih će, bar po preliminarnim prijavama, biti više od 400, što je svojevrstan rekord.
U olimpijskoj godini ne očekuju se veliki rezultati, jer će najjače nacije poštedeti napora svoje prve zvezde, koje se spremaju za Rio.
Dizanje Tegova
Evropsko prvenstvo u dizanju tegova
05/04/2019 AT 09:05
To ne znači da će izostati bitka za svaku od medalja, što opet donosi posebnu draž dizačkim takmičenjima. Na kraju krajeva, nacije koje nisu izborile nijednu olimpijsku vizu na prethodna dva Svetska prvenstva, imaće priliku da to učine u Norveškoj.
Imena Mirka Skarantina, Vladimira Urumova, Benjamina Šežera, Brikena Čalje, Danijara Ismailova, Andranika Karapetjana, Tigrana Martirosjana, Andreja Ribakova, Benjamina Enekena, Tomaša Zjelinskog, Artursa Plesnijeksa, Arkadijuša Mihalskog, Marta Sejma i Rubena Aleksanijana garantuju sjajno takmičenje, a do zaključenja liste učesnika, postoji mogućnost da ona bude još daleko kvalitetnija.
U ženskoj konkurenciji, učešće su potvrdile Sibel Ozkan Konak, Đeni Paljaro, Julija Paratova, Joana Lohovska, Bojanka Kostova, Zoe Smit, Anastasija Petrova, Najo Kečanke, Hripsime Huršudjan, dok će najveću podršku imati Norvežanka Rut Kasirje, koja u 34. godini želi da se oprosti od najveće scene sa jednom velikom medaljom.
Dizanje Tegova
Evropsko prvenstvo u dizanju tegova
20/03/2018 AT 15:10
Dizanje Tegova
Evropsko prvenstvo u Splitu
02/04/2017 AT 06:07