Domaćin početka 76. izdanja La Vuelta biće Burgos. Španska velika turneja startuje u subotu 14. avgusta, a završava se u nedelju 5. septembra. Kao i uvek, ovaj poslednji Grand tur u biciklističkoj sezoni namenjen je za one bicikliste kojima penjanje na veće nadmorske visine predstavlja izazov. Već trećeg dana takmičenja na programu je etapa čiji se cilj nalazi na vrhu strmog Pikon Blanka.
Neki od najvećih imena biciklizma uključujući i prošlogodišnjeg pobednika Vuelte, kao i ovogodišnjeg pobednika Đira, boriće se za još jednu titulu. Primož Rolglić će pokušati da treću godinu zaredom slavi na ovoj prestižnoj trci. Očekuje se planinska borba timova Jumbo-Visma i Ineos Grenadiers. Oba tima imaju kandidate za slavlje u ukupnom poretku - Primož Roglič, Stiven Krujsvijk, Ričard Karapez, Adam Jejts, Pavel SIvakov. Na startnoj liste nalaze se još i Migel Lopez, Alehandro Valverde, Mikel Landa, Romen Barde...
Biciklisti će tokom tri nedelje preći ukupno 3 417 kilometara. Etape, u poređenju sa ostalim Grand turovima, ostaju relativno kratke a prostiru se južno od Murisije, zatim se kreću ka severu do kantabrijske obale, i zapadno do Galicije.
Biciklizam
CRO Race 2021
28/09/2021 AT 07:54
Sprinteri će imati svoju priliku, ali kao i uvek Vuelta je planinska biciklistička trka. Već trećeg dana takmičenja bicikliste očekuje veliki uspon kao i završnica na strmom vrhu Pikon Blanka. Iako su mnoge etape Vuelte kratke i strme, deveta etapa od Puerto Lumbrerasa do Alto de Velefike predstavljaće jednu od težih. U svojoj dužini od 187,8km uključuje dva izazovna uspona.
Vuelta donosi najviše iznenađenja od sva tri Grand tura, upravo će 14. etapa ove godine biti pogodna za preokret u generalnom plasmanu. Prostire se 165,7km duž jugozapadnog dela Španije i završava se strmim usponom na Piko Viljurkas. Moglo bi se reći da je poslednja nedelja najteža s obzirom da podrazumeva tri planinske, jednu ravnu i jednu brdovitu etapu. Sedamnaesta staza vodi bicikliste na dvostruki uspon Koljada Ljomena pre završnice u blizini Lagos de Kovadanga. Već sledećeg dana takmičare očekuje moglo bi se reći i najteža etapa na ovogodišnjem izdanju koja podrazumeva četiri uspona i sa prosečnim usponom od 10%.Nakon svih uspona, devet planinskih vrhova i strmih puteva Vuelta 2021 će se završiti sa hronometrom dugim 33,8km od Padrona do Santijaga de Kompostela. Na vrlo sličan način završile su se i Vuelta 1993. i 2014. godine, ostaje da vidimo ko će slaviti u ovogodišnjem izdanju. Sve etape možete pratiti na Eurosportu i Eurosport Plejeru.
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38
Biciklizam
108. izdanje Tur de Fransa
25/06/2021 AT 15:21