U avgustu, Eurosport će povesti gledaoce na put oko Španije. Format takmičenja je identičan kao u Italiji i Francuskoj, takmičare očekuje 21 etapa, odnosno 23 dana boravka u Španiji.
Tur de Frans je bio u znaku borbe za žutu boju, u Italiji biciklisti su želeli da obuku ružičastu majicu, a u Španiji će sve biti u znaku crvene boje. Vuelta je prvi put održana 1935. godine, a od 1955. održava se svake sezone, tako da je Trka oko Španije napunila 80 godina.
Peloton će se po prvi put okupiti na startu u Valjadolidu 22. avgusta, odakle će krenuti na 3.374 kilometra dug put do Madrida.
Biciklizam
CRO Race 2021
28/09/2021 AT 07:54
Iscrpljujuća prva nedelja, druga koja ostavlja bez daha i naporna završnica obećavaju gledaocima mnogo uzbuđenja, a iz takmičara će iscediti i poslednji džul energije.
Sama ruta Vuelte donosi mnogo iznenađenja za peloton, jer ni jedan od devet planinskih ciljeva nije bio u programu u poslednjih 80 godina.
Nairo Kintana i Kris Frum biće među favoritima, a Betankur i Valverde će vrebati pravu priliku da osujete planove glavnih konkurenata za crvenu majicu u Madridu.
U prvoj nedelji, takmičari će imati četiri planinske etape, potom sledi zastrašujuća vožnja po Andori, a dugačak hronometar bi trebao da donese pobednika Vuelte, pre sprinterskog obračuna u Madridu, gde će Džon Degenkolb imati priliku da zablista.
Eurosport će posvetiti preko 160 sati programa Vuelti, svakog dana ljubitelje biciklizma očekuju direktni prenosi, a na licu mesta biće čuveni Huan Antonio Fleča, koji će sa novinarom Eurosporta Ešlijem Hausom voditi uživo emisiju “Vuelta ekstra”, a tu je i “LeMond biciklizma” sa legendarnim Gregom LeMondom.
Etape Vuelte 2015:
Porto Banus - Marbella (7.4km timski hronometar)
Alhaurin de la Torre - Caminito del Rey (planinski cilj)
Mijas - Malaga
Estepona - Vejer de la Frontera (planinski cilj)
Rota - Alcalá de Guadáira
Cordoba - Cazorla (planinski cilj)
Jodar - Capilleira (planinski cilj)
Puebla de Don Fabrique - Murcia
Torrevieja - Cumbre del Sol (planinski cilj)
Valencia - Castellon
1.septembar, prvi slobodan dan - Andora
Andorra - Els Cortals de Encamp (mountain finish 6)
Andorra - Lleida
Catalayud - Tarazona
Vitoria - Fuente del Chivo (planinski cilj)
Comillas - Jitu de Escarandi (planinski cilj)
Luarca - Ermita del Alba (planinski cilj)
8.septembar, drugi slobodan dan - Burgos
Burgos - Burgos: individualni hronometar (39km)
Roa de Duero - Riaza
Medina del Campo - Avila
San Lorenzo de El Escorial - Cercedilla
Alcalá de Henares - Madrid.
Biciklizam
Vuelta a Espanja 2021
13/08/2021 AT 11:34
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38