Španac je ušao u istoriju legendarne jednodnevne trke u Belgiji, postao je prvi četvorostruki šampion "Valonske strele".
Kao i pre godinu dana, španski veteran iz Movistara pobedio je impresivnog Francuza, Žulijana Alfavila (Etiks-KvikStep), zahvaljujući prepoznatljivom napadu na Mur de Huju, za svoju treću uzastopnu titulu na brdovitom klasiku.
Alfavilov kolega iz tima, Irac Dan Martin zauzeo je treće mesto, ispred Danca Vota Polsa (Skaj) i pobednika trke Amstel Gold, održane u nedelju, veterana iz Italije Enrika Gasparota (Vanti-Grupe Guber).
Biciklizam
CRO Race 2021
28/09/2021 AT 07:54
Tako je Španija peti put zaredom slavila pobednika Valonske strele, a 35-godišnji Valverde se izdvojio iz grupe vozača koji su ostvarili het-trik u Belgiji. Po tri pobede u karijeri ostvarili su: Belgijanci Marsel Kint i Edi Merks i Italijani Moreno Argentin i Davide Rebelin.
"Tim je bio savršen. Apsolutno čudesan, cela ekipa je bila sjajna. Vladala je perfektna harmonija, od samog jutra. Bili smo u mogućnosti da vozimo trku onako kako smo hteli i da krunišemo dan na najbolji način", rekao je Valverde.
"Imanol, Ruben, Betankur, Rori, Dani, Visko...svi su pakleno pritiskali pedale i pazili na svako pojedinačno razdvajanje u glavnoj grupi, čime su mi dali potrebnu smirenost na čelu", dodao je Valverde.
Biciklizam
Vuelta a Espanja 2021
13/08/2021 AT 11:34
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38