Jedno od najuzbudljivijih takmičenja na Eurosportu, Tur de Frans iz godine u godinu donosi fantastičnu kombinaciju sportske hrabrosti i prelepih pejzaža. 102. izdanje poseduje sve elemente da ostane upamćeno: vozači koji su spremni da uđu u istoriju nakon zastrašujuće rute koja vodi preko kaldrme do alpskih vrhova, kao i strastvene ljubitelje biciklizma koji duž druma pružaju podršku takmičarima.
Ovogodišnji Tur doneće dramatičnu borbu među četvoricom glavnih favorita, a to su: Vinćenco Nibali (šampion 2014), Nairo Kintana, Alberto Kontador i Kris Frum.
Prošle godine Frum i Kontador nisu imali sreće, zbog bolnih padova morali su da odustanu. Španac je i ove godine pao u Italiji, ali je bio jači i od povrede i od konkurenata, jer je Điro završio u ružičastoj majici.
Biciklizam
CRO Race 2021
28/09/2021 AT 07:54
Vinćenco Nibali i Nairo Kintana su izjavili da im je Tur glavni cilj u sezoni, zbog čega nisu ni vozili u Italiji.
Po mišljenju eksperata, ruta Tura će pogodovati brdskim takmičarima, poput Kontadora, Kintane i Nibalija.
Peloton će preći 3.360 kilometara, podeljenih u 21 etapu, 9 ravnih, 3 brdske, 7 planinskih, uključujući i pet alpskih ciljeva, jedan individualan hronometar i jedan timski i samo dva dana odmora.
Eurosport je pripremio bogat program, koji će svakog dana počinjati pregledom jučerašnje etape, potom će Greg LeMond u emisiji “LeMond na Turu” podeliti svoje mišljenje sa gledaocima, zajedno sa još jednim ekspertom, Huanom Antoniom Flečom.
Eurosport će direktno pratiti 21 etapu Tura, a po okončanju takmičarskog dana, na programu će biti drugo izdanje emisije “LeMond na Turu” i specijal “Tur de Frans danas”, u kojem će gledaoci videti sve najzanimljivije trenutke na minuloj etapi.
Biciklizam
Vuelta a Espanja 2021
13/08/2021 AT 11:34
Biciklizam
Tur Danske 2021
10/08/2021 AT 10:38